Caribisch gebied

caribisch gebied klm health services

Op deze pagina vind je informatie over de landen die wij binnen het Caribisch gebied onderscheiden als het om gezondheidsadviezen gaat. Wens je een advies voor één specifiek land binnen dit gebied of een combinatie van landen die je tijdens jouw reis bezoekt? Kom dan langs voor een persoonlijk reisadvies.

De op deze pagina vermelde gezondheidsrisico’s zijn van toepassing op de volgende Caraïbische landen: Anguilla, Antigua en Barbuda, Aruba, Bahama’s, Barbados, Bermuda, Cayman eilanden, Cuba, Curacao, Dominica, Dominicaanse Republiek, Grenada, Guadeloupe, Haïti, Jamaica, Martinique, Montserrat, Puerto Rico, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Trinidad en Tobago, Turks en Caicos eilanden, Virgin eilanden (Br.), Virgin eilanden (VS).

De kans op voedselinfecties wisselt zeer sterk, afhankelijk van de eilanden en de condities waaronder men verblijft. Dit geldt ook voor Hepatitis A. Bij langer durend verblijf bestaat op Haïti een reëel risico op buiktyfus.

Malaria komt op een aantal eilanden voor, maar de activiteit wisselt sterk. Dengue veroorzaakt op veel eilanden soms grote epidemieën.

Op een aantal eilanden, vooral Haïti, is tuberculose een risico.

Seksueel overdraagbare aandoeningen komen voor, inclusief Hepatitis B en HIV-infecties. Vooral op Haïti komen hepatitis B en hiv-infecties veel voor.

Het risico op rabiës wisselt sterk tussen de eilanden, van zeer klein op de beter ontwikkelde tot aanzienlijk op bijvoorbeeld Cuba en Haïti.

Wisselend risico op leptospirosen.

Kijk voor een algemeen advies in onze online landenmodule. Wens je een advies op maat? Maak dan een afspraak bij de Travel Clinic van KLM Health Services.