Griekenland

Vaccinaties Griekenland

Vertrek je binnenkort naar Griekenland? Met een goede voorbereiding zorg je voor een prettige reis. Aan een bezoek aan Griekenland zijn gezondheidsrisico’s verbonden en er worden vaccinaties aanbevolen. Welke vaccinaties je nodig hebt is onder andere afhankelijk van de regio(’s) die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf. Maak eenvoudig een afspraak voor een persoonlijk reisadvies.

Griekenland is een land in Zuidoost-Europa, bestaande uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en een groot aantal eilanden. De hoofdstad en grootste stad is Athene. Griekenland grenst aan Albanië, Noord-Macedonië, Bulgarije en Turkije. Voor het overige is het vasteland van Griekenland omgeven door de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Egeïsche Zee. De eilanden vormen samen ongeveer 20% van het landoppervlak. De grootste eilanden zijn Kreta, Euboea (Evia), Lesbos en Rodos. Griekenland heeft een mediterraan klimaat met hete zomers en milde winters. Neerslag komt voornamelijk voor in de wintermaanden, met december en januari als de natste maanden.

Voor een persoonlijk reisadvies en vaccinaties staan onze reizigersverpleegkundigen bij KLM Health Services voor je klaar. Houd ook de actuele veiligheidssituatie van jouw bestemming altijd in de gaten en lees onze tips voor op reis. Fit to explore your world.

  • globe Europa
  • partly_cloudy_day Mediterraan klimaat
  • rainy 73 dagen per jaar
  • flight_takeoff Beste reistijd is mei t/m oktober

Verplichte vaccinaties

Geen

Gezondheidsrisico's en aanbevolen vaccinaties

Health check-up

Wij zijn KLM Health Services

Al meer dan 25 jaar zijn wij de expert op het gebied van gezond leven, werken en reizen. Alles om ervoor te zorgen dat je als reiziger, medewerker of organisatie iedere dag weer het beste uit jezelf kunt halen en je grenzen kunt verleggen. Fit to explore your world.

  • Van reisadvies en vaccinaties tot health check-ups
  • Voor iedere reiziger, ook als je niet met KLM vliegt
  • 40.000+ vaccinaties per jaar