Suriname

Vaccinaties Suriname

Vertrek je binnenkort naar Suriname? Met een goede voorbereiding zorg je voor een prettige reis. Aan een bezoek aan Suriname zijn gezondheidsrisico’s verbonden en er worden vaccinaties aanbevolen en mogelijk zelfs verplicht. Welke vaccinaties je nodig hebt is onder andere afhankelijk van de regio(’s) die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf. Maak eenvoudig een afspraak voor een persoonlijk reisadvies.

Suriname, officieel de Republiek Suriname, is een land aan de noordkust van Zuid-Amerika, met als hoofdstad Paramaribo. Het land grenst aan Brazilië, Guyana en Frans-Guyana en heeft een kustlijn van 386 km. Suriname kent een rijke flora en fauna, bestaande uit moerassen, heuvellandschappen en bergketens. Het grootste gedeelte van Suriname is bedekt met tropisch regenwoud, en wordt doorsneden door meerdere rivieren van zuid naar noord. Het land kent een tropisch klimaat met temperaturen van 23 tot 31 graden Celcius. Neerslag valt regelmatig, maar met name in het regenseizoen van april tot augustus.

Voor een persoonlijk reisadvies en vaccinaties staan onze reizigersverpleegkundigen bij KLM Health Services voor je klaar. Houd ook de actuele veiligheidssituatie van jouw bestemming altijd in de gaten en lees onze tips voor op reis. Fit to explore your world.

  • globe Zuid-Amerika
  • partly_cloudy_day Tropisch klimaat
  • rainy 258 dagen per jaar
  • flight_takeoff Beste reistijd is februari t/m maart, augustus t/m november
Health check-up

Wij zijn KLM Health Services

Al meer dan 25 jaar zijn wij de expert op het gebied van gezond leven, werken en reizen. Alles om ervoor te zorgen dat je als reiziger, medewerker of organisatie iedere dag weer het beste uit jezelf kunt halen en je grenzen kunt verleggen. Fit to explore your world.

  • Van reisadvies en vaccinaties tot health check-ups
  • Voor iedere reiziger, ook als je niet met KLM vliegt
  • 40.000+ vaccinaties per jaar