Saoedi-Arabië

Vaccinaties Saoedi-Arabië

Vertrek je binnenkort naar Saoedi-Arabië? Met een goede voorbereiding zorg je voor een prettige reis. Aan een bezoek aan Saoedi-Arabië zijn gezondheidsrisico’s verbonden en er worden vaccinaties aanbevolen en mogelijk zelfs verplicht. Welke vaccinaties je nodig hebt is onder andere afhankelijk van de regio(’s) die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf. Maak eenvoudig een afspraak voor een persoonlijk reisadvies.

Saoedi-Arabië, officieel het Koninkrijk Saoedi-Arabië, is een land in het Midden-Oosten en Azië. Het grenst aan Jordanië, Irak, Koeweit, de Perzische Golf, Bahrein, Qatar, de Verenigde Arabische Emiraten, Oman, Jemen, de Rode Zee en de Golf van Akaba. Het land heeft een bevolking van meer dan 32 miljoen inwoners. Het land kent een extreem heet klimaat met temperaturen die kunnen oplopen tot 45 graden Celcius. Neerslag is schaars en komt voornamelijk voor in de wintermaanden.

Ga je op bedevaart naar Mekka? Dan is het onder meer belangrijk dat je voor de juiste vaccinaties voor de Hadj en Umrah zorgt. Hier lees je welke vaccinaties Mekka vereist.

Voor een persoonlijk reisadvies en vaccinaties staan onze reizigersverpleegkundigen bij KLM Health Services voor je klaar. Houd ook de actuele veiligheidssituatie van jouw bestemming altijd in de gaten en lees onze tips voor op reis. Fit to explore your world.

  • globe Azië
  • partly_cloudy_day Woestijnklimaat
  • rainy 25 dagen per jaar
  • flight_takeoff Beste reistijd is november t/m februari
Health check-up

Wij zijn KLM Health Services

Al meer dan 25 jaar zijn wij de expert op het gebied van gezond leven, werken en reizen. Alles om ervoor te zorgen dat je als reiziger, medewerker of organisatie iedere dag weer het beste uit jezelf kunt halen en je grenzen kunt verleggen. Fit to explore your world.

  • Van reisadvies en vaccinaties tot health check-ups
  • Voor iedere reiziger, ook als je niet met KLM vliegt
  • 40.000+ vaccinaties per jaar