Sri Lanka

Vaccinaties Sri Lanka

Vertrek je binnenkort naar Sri Lanka? Met een goede voorbereiding zorg je voor een prettige reis. Aan een bezoek aan Sri Lanka zijn gezondheidsrisico’s verbonden en er worden vaccinaties aanbevolen en mogelijk zelfs verplicht. Welke vaccinaties je nodig hebt is onder andere afhankelijk van de regio(’s) die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf. Maak eenvoudig een afspraak voor een persoonlijk reisadvies.

Sri Lanka is een eiland in de Indische Oceaan en ligt voor de kust van India. Sri Lanka kent verschillende tropische klimaten, die onder meer beïnvloed worden door de bergen op het eiland. In de bergen in het zuidelijk centrale deel heersen lagere temperaturen, en kan het ’s winters zelfs licht vriezen. Op de terrassen in deze bergen liggen vele theeplantages. In het noordelijke en oostelijke gedeelte van het eiland wisselen laagvlaktes en bergtoppen elkaar af. Op het eiland wisselen twee moessonseizoenen elkaar af: Yala en Maha: Yala heerst in het zuidwesten van mei tot en met juli, en Maha heerst in het noordoosten van november tot en met januari.

Voor een persoonlijk reisadvies en vaccinaties staan onze reizigersverpleegkundigen bij KLM Health Services voor je klaar. Houd ook de actuele veiligheidssituatie van jouw bestemming altijd in de gaten en lees onze tips voor op reis. Fit to explore your world.

  • globe Azië
  • partly_cloudy_day Tropisch klimaat
  • rainy 285 dagen per jaar
  • flight_takeoff Beste reistijd is januari t/m maart, juli en augustus
Health check-up

Wij zijn KLM Health Services

Al meer dan 25 jaar zijn wij de expert op het gebied van gezond leven, werken en reizen. Alles om ervoor te zorgen dat je als reiziger, medewerker of organisatie iedere dag weer het beste uit jezelf kunt halen en je grenzen kunt verleggen. Fit to explore your world.

  • Van reisadvies en vaccinaties tot health check-ups
  • Voor iedere reiziger, ook als je niet met KLM vliegt
  • 40.000+ vaccinaties per jaar