Azië

azie klm health services

Op deze pagina vind je informatie over de grote regio’s die wij in Azië onderscheiden als het om gezondheidsadviezen gaat. Wens je een advies voor één specifiek land binnen deze regio’s of een combinatie van landen die je tijdens jouw reis bezoekt? Kom dan langs voor een persoonlijk reisadvies.

Centraal-Azië

De op deze pagina vermelde gezondheidsrisico’s gelden voor de volgende landen: Afghanistan, Kazachstan, Kirgizië, Mongolië, Oezbekistan, Tadzjikistan, Turkmenistan.

Bij langer durend verblijf bestaat een reëel risico op buiktyfus. In Afghanistan is het risico hoger op Buiktyfus.

In sommige regio’s komt malaria voor. Met name in de noordelijke gebieden komen ook door teken overgebrachte ziekten voor.

Tuberculose komt veel voor. Af en toe worden uitbraken van difterie en polio gemeld.

Rabiës komt veel voor, zowel bij wilde als bij huisdieren.

Klein en lokaal risico op leptospirosen.

Kijk voor een algemeen advies in onze online landenmodule. Wens je een advies op maat? Maak dan een afspraak bij de Travel Clinic van KLM health Services.

Zuid-Azië

De op deze pagina vermelde gezondheidsrisico’s gelden voor de volgende landen: Bangladesh, Bhutan, Cambodja, India, Laos, Malediven, Maleisië, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Thailand, Vietnam.

De kans op voedselinfecties en hepatitis A is groot tot zeer groot. Dit geldt ook voor het risico op buiktyfus. In de Malediven is het risico lager op buiktyfus.

Malaria komt in veel regio’s voor. Dengue komt wisselend voor, maar veroorzaakt soms grote epidemieën. In sommige regio’s bestaat bij een langdurig verblijf op het platteland een risico op Japanse Encefalitis.

Tuberculose komt veel voor. Uitbraken van Difterie en Polio komen geregeld voor.

Seksueel overdraagbare aandoeningen komen voor, inclusief hepatitis B en HIV-infecties. In delen van Zuid-Azië komt hepatitis B onder de bevolking bijzonder veel voor.

Rabiës komt veel voor, zowel bij wilde dieren als bij huisdieren.

Risico op leptospirosen bij contact met zoet oppervlaktewater (zwemmen, raften, etcetera).

Kijk voor een algemeen advies in onze online landenmodule. Wens je een advies op maat? Maak dan een afspraak bij de Travel Clinic van KLM Health Services.

Oost-Azië

De op deze pagina vermelde gezondheidsrisico’s gelden voor de volgende landen: China, Hong Kong, Japan, Macao, Mongolië, Noord-Korea, Taiwan, Zuid-Korea.

De kans op voedselinfecties is, afhankelijk van het gebied en de omstandigheden waaronder men verblijft; dit geldt ook voor het risico op hepatitis A en buiktyfus.

Malaria komt in een aantal regio’s voor, vooral de zuidelijke. Dengue komt eveneens voor en kan epidemieën veroorzaken. In sommige regio’s bestaat bij een langdurig verblijf op het platteland een risico op Japanse encefalitis. In sommige bosrijke gebieden vormen door teken overgebrachte ziekten een risico.

Tuberculose komt relatief veel voor, maar het risico wisselt wel sterk voor de verschillende landen.

Rabiës komt veel voor, zowel bij wilde dieren als bij huisdieren. In sommige landen is de vogelgriep nog steeds actief.

Zoet oppervlaktewater (meren, rivieren) is op sommige plaatsen besmet met schistosomiasis (bilharzia) en leptospirose. Door contact met dit water (zwemmen, duiken, raften, etc.) kan men deze ziekten oplopen.

Kijk voor een algemeen advies in onze online landenmodule. Wens je een advies op maat? Maak dan direct een afspraak bij een van de Travel Clinics van KLM Health Services.

Noord-Azië

De op deze pagina vermelde gezondheidsrisico’s gelden voor de volgende landen: Armenië, Azerbeidzjan, Rusland.

De kans op voedselinfecties en hepatitis wisselt sterk met de hygiënische en sanitaire omstandigheden.

In een brede band door Oost-Europa en Noord-Azië komen door teken overgebrachte ziekten voor; in Rusland en Siberië gaat het om een variant die ernstig kan verlopen.

Tuberculose komt veel voor. Af en toe worden uitbraken van difterie en polio gemeld.

Seksueel overdraagbare aandoeningen komen relatief veel voor, inclusief hepatitis B en HIV-infecties. In sommige regio’s is HIV een probleem.

Rabiës komt veel voor, zowel bij wilde als bij huisdieren.

Lokaal risico op Leptospirosen.

Kijk voor een algemeen advies in onze online landenmodule. Wens je een advies op maat? Maak dan een afspraak bij de Travel Clinic van KLM Health Services.

Meest bezochte landen in Azië