Europa

europa klm health services

Op deze pagina’s vind je informatie over de regio’s in Europa die wij onderscheiden als het om gezondheidsadviezen gaat. Wens je een advies voor één specifiek land binnen deze regio of een combinatie van landen die je tijdens jouw reis bezoekt? Kom dan langs voor een persoonlijk intakegesprek bij één van onze Travel Clinics.

Oost-Europa

De kans op voedselinfecties en Hepatitis wisselt sterk met de hygiënische en sanitaire omstandigheden; ook Hepatitis A is een serieus risico.

In een brede band door Oost-Europa en Noord-Azië komen door teken overgebrachte ziekten voor; in de Rusland en Siberië gaat het om een variant die ernstig kan verlopen.

Tuberculose komt veel voor. Af en toe worden uitbraken van Difterie en Polio gemeld.

Seksueel overdraagbare aandoeningen komen relatief veel voor, inclusief Hepatitis B en HIV-infecties. In sommige regio’s is een groot HIV-probleem aan het ontstaan.

Rabiës komt veel voor, zowel bij wilde als bij huisdieren.

Locaal risico op leptospirosen.

Kijk voor een algemeen advies in onze online landenmodule. Wens je een advies op maat? Maak dan een afspraak bij de Travel Clinic van KLM Health Services.

West-Europa

De op deze pagina vermelde gezondheidsrisico’s gelden voor de volgende landen: België, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland.

De kans op voedselinfecties, inclusief hepatitis A, is zeer klein. In Zuid-Europa is het advies alert te zijn.

Geen bijzondere risico’s, behoudens door teken overgebrachte ziekten die in sommige landen voorkomen.

Seksueel overdraagbare aandoeningen komen voor, maar niet op grote schaal.

Slechts zeer incidenteel rabiës bij wilde dieren.

Klein en locaal risico op leptospirosen.

Indien je een bijzonder risico loopt, laat je dan adviseren of je vaccinaties nodig hebt. Maak hier een afspraak.

Meest bezochte landen in Europa