Soedan

Vaccinaties Soedan

Vertrek je binnenkort naar Soedan? Met een goede voorbereiding zorg je voor een prettige reis. Aan een bezoek aan Soedan zijn gezondheidsrisico’s verbonden en er worden vaccinaties aanbevolen en zelfs verplicht. Welke vaccinaties je nodig hebt is onder andere afhankelijk van de regio(’s) die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf. Maak eenvoudig een afspraak voor een persoonlijk reisadvies.

Soedan, officieel de Republiek van Soedan, ook wel Noord-Soedan, ter onderscheid van het land Zuid-Soedan, is een land in Afrika. Het grenst aan Egypte, Libië, Tsjaad, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Zuid-Soedan, Ethiopië en Eritrea. Soedan wordt van zuid naar noord doorsneden door de rivier de Nijl. Soedan kent een extreem heet en droog klimaat, met gemiddelde temperaturen tussen de 27 en 42 graden Celcius. Neerslag is schaars en valt voornamelijk van juni tot september. De winden brengen soms verkoeling, maar ook zandstormen.

Voor een persoonlijk reisadvies en vaccinaties staan onze reizigersverpleegkundigen bij KLM Health Services voor je klaar. Houd ook de actuele veiligheidssituatie van jouw bestemming altijd in de gaten en lees onze tips voor op reis. Fit to explore your world.

  • globe Afrika
  • partly_cloudy_day Woestijnklimaat
  • rainy 80 dagen per jaar
  • flight_takeoff Beste reistijd is december t/m februari
Health check-up

Wij zijn KLM Health Services

Al meer dan 25 jaar zijn wij de expert op het gebied van gezond leven, werken en reizen. Alles om ervoor te zorgen dat je als reiziger, medewerker of organisatie iedere dag weer het beste uit jezelf kunt halen en je grenzen kunt verleggen. Fit to explore your world.

  • Van reisadvies en vaccinaties tot health check-ups
  • Voor iedere reiziger, ook als je niet met KLM vliegt
  • 40.000+ vaccinaties per jaar