Benin

Vaccinaties Benin

Vertrek je binnenkort naar Benin? Met een goede voorbereiding zorg je voor een prettige reis. Aan een bezoek aan Benin zijn gezondheidsrisico’s verbonden en er worden vaccinaties aanbevolen en zelfs verplicht. Welke vaccinaties je nodig hebt is onder andere afhankelijk van de regio(’s) die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf. Maak eenvoudig een afspraak voor een persoonlijk reisadvies.

Benin is een land in West-Afrika met een bevolkingsaantal van ongeveer 12,8 miljoen inwoners. De officiële hoofdstad is Porto-Novo, maar de economische hoofdstad en ook grootste stad van Benin is Cotonou. Benin grenst aan Togo, Burkina Faso, Niger en Nigeria. In het noorden van Benin is het klimaat tropisch met afwisselend een regen- en een droog seizoen. In het zuiden is het klimaat sub equatoriaal, met twee regenseizoenen (maart tot juli en september tot oktober). In centraal Benin heerst een droger klimaat.

Voor een persoonlijk reisadvies en vaccinaties staan onze reizigersverpleegkundigen bij KLM Health Services voor je klaar. Houd ook de actuele veiligheidssituatie van jouw bestemming altijd in de gaten en lees onze tips voor op reis. Fit to explore your world.

  • globe Afrika
  • partly_cloudy_day Tropisch klimaat
  • rainy 138 dagen per jaar
  • flight_takeoff Beste reistijd is mei t/m november
Health check-up

Wij zijn KLM Health Services

Al meer dan 25 jaar zijn wij de expert op het gebied van gezond leven, werken en reizen. Alles om ervoor te zorgen dat je als reiziger, medewerker of organisatie iedere dag weer het beste uit jezelf kunt halen en je grenzen kunt verleggen. Fit to explore your world.

  • Van reisadvies en vaccinaties tot health check-ups
  • Voor iedere reiziger, ook als je niet met KLM vliegt
  • 40.000+ vaccinaties per jaar