chevron_left Tips voor op reis

Tips voor op reis

null

Medische apparatuur mee op reis

Tijdens een vlucht en op de luchthaven is het mogelijk en soms noodzakelijk dat er medische apparatuur meegaat. Je kunt bij je luchtvaartmaatschappij informeren of deze apparatuur aan boord is toegestaan.

Zuurstof

Als je zuurstof nodig hebt tijdens de vlucht, moet je dat voordat je gaat reizen aangeven aan je reisagent of de luchtvaartmaatschappij. Aan boord is alleen noodzuurstof aanwezig voor eventuele calamiteiten.

In verband met de vliegveiligheid is het niet toegestaan jouw eigen zuurstof cylinders te gebruiken aan boord. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen is het gebruik van een “Portable Oxygen Concentrator” wel toegestaan. Informeer bij je reisagent of luchtvaartmaatschappij welke concentrators zijn toegestaan.

Mocht je eigen zuurstoftanks mee willen nemen op reis, dan dien je die tegelijk met je bagage in te checken. De tanks dienen altijd leeg te zijn en zonder druk.

Stretcherservice

Ben je om gezondheidsredenen gedwongen zijn liggend te reizen, dan kun je in de regel gebruik maken van een stretcher aan boord. Informeer bij je luchtvaartmaatschappij of dit mogelijk is. De reservering wordt meestal door een ziektekostenverzekering en/of alarmcentrale aangevraagd.

Medische bagage

Voor passagiers met een medische beperking of mobiliteitsbeperking is het soms wenselijk extra bagage mee te nemen. Sommige luchtvaartmaatschappijen bieden speciale voorzieningen en assistentie aan om ervoor te zorgen dat de reis voor iedereen veilig en aangenaam verloopt. Informeer bij je reisagent en/of luchtvaartmaatschappij naar de mogelijkheden.