Congo-Brazzaville

Vaccinaties Congo-Brazzaville

Vertrek je binnenkort naar Congo-Brazzaville? Met een goede voorbereiding zorg je voor een prettige reis. Aan een bezoek aan Congo-Brazzaville zijn gezondheidsrisico’s verbonden en er worden vaccinaties aanbevolen en zelfs verplicht. Welke vaccinaties je nodig hebt is onder andere afhankelijk van de regio(’s) die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf. Maak eenvoudig een afspraak voor een persoonlijk reisadvies.

Republiek Congo, ook wel Congo-Brazzaville, is een land in Centraal-Afrika dat grenst aan Kameroen, Gabon, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Congo-Kinshasa en de exclave Cabinda van Angola. Het land ligt dicht bij de evenaar en het klimaat is daardoor het hele jaar nagenoeg constant met een gemiddelde temperatuur van 24 graden Celcius. Het land kent drie klimaatzones: tropisch savanneklimaat in het uiterste noorden en zuiden, en in het midden een combinatie van tropisch regenwoud klimaat en moessonklimaat. De neerslag is tweemaal zo hoog in het midden van het land, en de minste neerslag valt tussen juni en september.

Voor een persoonlijk reisadvies en vaccinaties staan onze reizigersverpleegkundigen bij KLM Health Services voor je klaar. Houd ook de actuele veiligheidssituatie van jouw bestemming altijd in de gaten en lees onze tips voor op reis. Fit to explore your world.

  • globe Afrika
  • partly_cloudy_day Tropisch klimaat
  • rainy 120 dagen per jaar
  • flight_takeoff Beste reistijd is juni t/m september
Health check-up

Wij zijn KLM Health Services

Al meer dan 25 jaar zijn wij de expert op het gebied van gezond leven, werken en reizen. Alles om ervoor te zorgen dat je als reiziger, medewerker of organisatie iedere dag weer het beste uit jezelf kunt halen en je grenzen kunt verleggen. Fit to explore your world.

  • Van reisadvies en vaccinaties tot health check-ups
  • Voor iedere reiziger, ook als je niet met KLM vliegt
  • 40.000+ vaccinaties per jaar