Noord-Korea

Vaccinaties Noord-Korea

Vertrek je binnenkort naar Noord-Korea? Met een goede voorbereiding zorg je voor een prettige reis. Aan een bezoek aan Noord-Korea zijn gezondheidsrisico’s verbonden en er worden vaccinaties aanbevolen en mogelijk zelfs verplicht. Welke vaccinaties je nodig hebt is onder andere afhankelijk van de regio(’s) die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf. Maak eenvoudig een afspraak voor een persoonlijk reisadvies.

Het klimaat van Noord-Korea wordt gekenmerkt door koude winters met temperaturen tot -9 graden en warme zomers met temperaturen tot 29 graden. Over het algemeen kan het weer in Noord-Korea omschreven worden als continentaal, met duidelijke seizoensgebonden veranderingen en gematigde neerslag gedurende het hele jaar. Toeristen mogen alleen in georganiseerde groepen het land in, en zijn niet vrij om te gaan en staan waar ze willen. Toch is een bezoek aan dit land, dat tot voor kort bijna compleet geïsoleerd was van de rest van de wereld, een hele ervaring. In hoofdstad Pyongyang zijn vele politieke monumenten en standbeelden van de grote leiders te bewonderen. Ook de oude hoofdstad Kaesong is dankzij de vele historische bouwwerken uit de Goryeo-periode een bezienswaardigheid.

Voor een persoonlijk reisadvies en vaccinaties staan onze reizigersverpleegkundigen bij KLM Health Services voor je klaar. Houd ook de actuele veiligheidssituatie van jouw bestemming altijd in de gaten en lees onze tips voor op reis. Fit to explore your world.

  • globe Azië
  • partly_cloudy_day Continentaal klimaat
  • rainy 110 dagen per jaar
  • flight_takeoff Beste reistijd is april t/m juni
Health check-up

Wij zijn KLM Health Services

Al meer dan 25 jaar zijn wij de expert op het gebied van gezond leven, werken en reizen. Alles om ervoor te zorgen dat je als reiziger, medewerker of organisatie iedere dag weer het beste uit jezelf kunt halen en je grenzen kunt verleggen. Fit to explore your world.

  • Van reisadvies en vaccinaties tot health check-ups
  • Voor iedere reiziger, ook als je niet met KLM vliegt
  • 40.000+ vaccinaties per jaar