chevron_left Saoedi-Arabië

Bedevaart Mekka: vaccinaties voor de Hadj en Umrah

Ieder jaar reizen duizenden moslims vanuit de hele wereld naar Mekka voor de Hadj en Umrah. Vaccinaties voor de Hadj en Umrah zijn noodzakelijk.

De bedevaart naar Mekka in Saoedi-Arabië maakt deel uit van de traditionele geloofsbelijdenis. De Hadj is de bedevaart die iedere moslim, die daartoe in staat is, minimaal eenmaal in zijn leven moet maken. De Umrah, ook wel kleine bedevaart genoemd, is vrijwillig en dus niet verplicht. De spirituele beloning die bedevaartgangers ervaren is bijzonder groot, mar naar Mekka reizen is niet zonder gevaren.

null

Bedevaart en gezondheidsrisico's

Als je op pelgrimstocht gaat, loop je risico op gezondheidsklachten. Tijdens de Hadj verblijven rond de 2,5 miljoen bedevaartgangers tegelijkertijd in Mekka. Gelovigen komen van over de hele wereld en kunnen verschillende infecties met zich meebrengen.

Doordat mensen dicht bij elkaar komen en veel contact hebben, kunnen ziektes gemakkelijk verspreid worden. Daarom zijn vaccinaties voor de Hadj verplicht. Ook slaaptekort, vermoeidheid en de fysieke inspanningen kunnen zorgen voor een lagere weerstand waardoor je sneller ziek kunt worden.

Een goede voorbereiding is noodzakelijk. Wij vertellen je graag welke vaccinaties voor Mekka nodig zijn. Je kunt de nodige vaccinaties voor de Hadj krijgen bij een van onze Travel Clinics.

null

Reisvoorbereiding: vaccinaties voor Mekka

Ga je op bedevaart naar Mekka? Dan is het onder meer belangrijk dat je voor de juiste vaccinaties voor de Hadj en Umrah zorgt. Hieronder lees je welke vaccinaties Mekka vereist.

Vaccinatie tegen Meningokokkenziekte verplicht

Meningokokken zijn bacteriën die hersenvliesontsteking (meningitis) en bloedvergiftiging kunnen veroorzaken. Het risico op besmetting met meningitis is tijdens de bedevaart groter, omdat er veel mensen in grote groepen dicht op elkaar bijeen zijn. De regering van Saoedi-Arabië stelt een vaccinatie verplicht voor alle Mekkagangers (Hadj en Umrah). Je hebt echt een geldig vaccinatiebewijs nodig.

Aanbevolen vaccinaties Saoedi-Arabië

Naast de verplichte vaccinatie tegen meningitis worden ook andere vaccinaties en voorzorgsmaatregelen aanbevolen voor Saoedi-Arabië. Lees welke aanvullende vaccinaties voor Saoedi-Arabië nodig zijn in het volledige reisadvies: reisadvies Saoedi-Arabië.

null

Algemene maatregelen voor je reis naar Mekka

Vaccineren alleen is niet voldoende. Het is belangrijk om goede voorzorgsmaatregelen te treffen. Bekijk onze tips voor op reis, zodat je goed voorbereid op reis gaat en niet voor verrassingen komt te staan.

Gezondheidsproblemen

Als je medicijnen gebruikt, neem dan voldoende voorraad mee. Vervoer de medicijnen alleen in je handbagage. Vraag je apotheek of huisarts om een overzicht van je medicatie. Als je lijdt aan een ziekte zoals hartfalen of suikerziekte, vraag dan je arts om extra advies.

Meer informatie

Heb je meer informatie nodig, neem dan contact met ons op. Voor een persoonlijk reisadvies kun je direct met ons een afspraak maken.