Guatemala

Vaccinaties Guatemala

Vertrek je binnenkort naar Guatemala? Met een goede voorbereiding zorg je voor een prettige reis. Aan een bezoek aan Guatemala zijn gezondheidsrisico’s verbonden en er worden vaccinaties aanbevolen en mogelijk zelfs verplicht. Welke vaccinaties je nodig hebt is onder andere afhankelijk van de regio(’s) die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf. Maak eenvoudig een afspraak voor een persoonlijk reisadvies.

Guatemala, officieel de Republiek Guatemala, is een land in Centraal-Amerika, grenzend aan Mexico, Belize, Honduras en El Salvador. Guatemala heeft een zeer gevarieerd landschap met hoogvlaktes, berg- en vulkaantoppen tot boven 4000-meter hoogte, vlaktes die voornamelijk worden gebruikt voor landbouw en de beroemde Mayaruïnes van Tikal. De hoofdstad is Guatemala-Stad, gelegen in het departement Guatemala. Het land kent een tropisch klimaat met temperaturen tussen de 15 en 30 graden Celcius. Het hele jaar is het warm en vochtig en is er regenval. De meeste regen valt van mei tot oktober.

Voor een persoonlijk reisadvies en vaccinaties staan onze reizigersverpleegkundigen bij KLM Health Services voor je klaar. Houd ook de actuele veiligheidssituatie van jouw bestemming altijd in de gaten en lees onze tips voor op reis. Fit to explore your world.

  • globe Noord-Amerika
  • partly_cloudy_day Tropisch klimaat
  • rainy 225 dagen per jaar
  • flight_takeoff Beste reistijd is november t/m april

Gezondheidsrisico's en aanbevolen vaccinaties

Health check-up

Wij zijn KLM Health Services

Al meer dan 25 jaar zijn wij de expert op het gebied van gezond leven, werken en reizen. Alles om ervoor te zorgen dat je als reiziger, medewerker of organisatie iedere dag weer het beste uit jezelf kunt halen en je grenzen kunt verleggen. Fit to explore your world.

  • Van reisadvies en vaccinaties tot health check-ups
  • Voor iedere reiziger, ook als je niet met KLM vliegt
  • 40.000+ vaccinaties per jaar