Turkmenistan

Vaccinaties Turkmenistan

Vertrek je binnenkort naar Turkmenistan? Met een goede voorbereiding zorg je voor een prettige reis. Aan een bezoek aan Turkmenistan zijn gezondheidsrisico’s verbonden en er worden vaccinaties aanbevolen. Welke vaccinaties je nodig hebt is onder andere afhankelijk van de regio(’s) die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf. Maak eenvoudig een afspraak voor een persoonlijk reisadvies.

Turkmenistan ligt aan de Kaspische Zee en grenst aan Kazachstan, Oezbekistan, Afghanistan en Iran. Aan de kust heerst een woestijnklimaat, dat landinwaarts overgaat in een steppeklimaat. Het land is laag gelegen en bestaat voor grote delen uit woestijn. In de winter kan het er zeer koud zijn, en in de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot 50 graden. Ook binnen één etmaal kunnen zeer grote temperatuurverschillen voor komen. De beste reistijd om de extreme hitte te ontlopen zijn de maanden maart, april, mei, september en oktober.

Voor een persoonlijk reisadvies en vaccinaties staan onze reizigersverpleegkundigen bij KLM Health Services voor je klaar. Houd ook de actuele veiligheidssituatie van jouw bestemming altijd in de gaten en lees onze tips voor op reis. Fit to explore your world.

  • globe Azië
  • partly_cloudy_day Koud woestijnklimaat
  • rainy 40 dagen per jaar
  • flight_takeoff Beste reistijd is maart t/m mei, september en oktober

Verplichte vaccinaties

Geen

Gezondheidsrisico's en aanbevolen vaccinaties

Health check-up

Wij zijn KLM Health Services

Al meer dan 25 jaar zijn wij de expert op het gebied van gezond leven, werken en reizen. Alles om ervoor te zorgen dat je als reiziger, medewerker of organisatie iedere dag weer het beste uit jezelf kunt halen en je grenzen kunt verleggen. Fit to explore your world.

  • Van reisadvies en vaccinaties tot health check-ups
  • Voor iedere reiziger, ook als je niet met KLM vliegt
  • 40.000+ vaccinaties per jaar