Bulgarije

Vaccinaties Bulgarije

Vertrek je binnenkort naar Bulgarije? Met een goede voorbereiding zorg je voor een prettige reis. Aan een bezoek aan Bulgarije zijn gezondheidsrisico’s verbonden en er worden vaccinaties aanbevolen. Welke vaccinaties je nodig hebt is onder andere afhankelijk van de regio(’s) die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf. Maak eenvoudig een afspraak voor een persoonlijk reisadvies.

Bulgarije ligt in het oosten van de Balkan en grenst onder meer aan Roemenië, Griekenland en Turkije. In het noorden vormt de Donau de grens en in het oosten wordt Hongarije begrensd door de Zwarte Zee. Sofia is de hoofdstad en met ruim 1 miljoen inwoners de grootste stad van het land. Andere belangrijke steden zijn Varna, Boergas, Plovdiv en Roese. Bulgarije heeft een Midden-Europees landklimaat met warme zomers en koude winters. Ten zuiden van het Balkangebergte heerst een zachter klimaat met mediterrane kenmerken.

Voor een persoonlijk reisadvies en vaccinaties staan onze reizigersverpleegkundigen bij KLM Health Services voor je klaar. Houd ook de actuele veiligheidssituatie van jouw bestemming altijd in de gaten en lees onze tips voor op reis. Fit to explore your world.

  • globe Europa
  • partly_cloudy_day Continentaal klimaat
  • rainy 127 dagen per jaar
  • flight_takeoff Beste reistijd is mei t/m september

Verplichte vaccinaties

Geen

Gezondheidsrisico's en aanbevolen vaccinaties

Health check-up

Wij zijn KLM Health Services

Al meer dan 25 jaar zijn wij de expert op het gebied van gezond leven, werken en reizen. Alles om ervoor te zorgen dat je als reiziger, medewerker of organisatie iedere dag weer het beste uit jezelf kunt halen en je grenzen kunt verleggen. Fit to explore your world.

  • Van reisadvies en vaccinaties tot health check-ups
  • Voor iedere reiziger, ook als je niet met KLM vliegt
  • 40.000+ vaccinaties per jaar