Rijbewijskeuring C of D (eventueel met E)

Vraag jij voor het eerst een rijbewijs C of D aan? Of heb je deze al in je bezit maar wil je deze verlengen? Dan moet je een medische keuring ondergaan. Een rijbewijskeuring wordt uitgevoerd door een arts van een gecertificeerde arbodienst. KLM Health Services biedt graag haar diensten aan. 

Wanneer een rijbewijskeuring C of D (eventueel met E)?

Aangezien de geldigheid van het ‘groot rijbewijs’ in Nederland 5 jaar is, dien je bij iedere verlenging van jouw rijbewijs een medisch onderzoek te ondergaan.

Wat houdt de rijbewijskeuring in?

Er moet vastgesteld worden dat er geen aandoeningen zijn die de veiligheid van het wegverkeer in gevaar kunnen brengen. Het onderzoek verloopt aan de hand van een vragenlijst van het CBR. Daarnaast voert de arts een lichamelijk onderzoek uit. Er wordt gekeken naar o.a. je gezichtsvermogen en er wordt een urineonderzoek afgenomen.

Meer informatie

Heb je vragen over de keuring? Wij staan je graag te woord. Je kunt contact opnemen via (020) 649 43 34. Liever mailen? Dat kan ook. Je kunt je gegevens achterlaten via dit formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Locatie

Wij zijn te vinden in Den Haag en op Schiphol-Oost.