Aanstellingskeuring

null

Aanstellingskeuring

Voor bepaalde beroepen bestaat de wettelijke verplichting om een aanstellingskeuring uit te laten voeren voordat een medewerker daadwerkelijk in dienst treedt. Dit houdt in dat potentiële medewerkers bepaalde medische en fysieke tests moeten ondergaan om hun geschiktheid voor het betreffende beroep te beoordelen.

Wat houdt het in?

Een aanstellingskeuring is aan strikte regels gebonden. Zo is het moment van afname van de keuring belangrijk. Je kunt namelijk alleen een kandidaat laten keuren nadat je deze ook echt geselecteerd hebt voor de functie. Wees je ervan bewust dat je de kandidaat van tevoren op de hoogte moet stellen. Niet alleen van de keuring, maar ook van het feit dat een keuring deel uitmaakt van de sollicitatieprocedure.

Met uitzondering van enkele wettelijk verplichte situaties, kun je zelf beslissen of je een aanstellingskeuring laat uitvoeren. Twijfel je of een aanstellingskeuring nodig is? Bij KLM Health Services kunnen wij je hier over informeren. Ook kunnen wij je meer vertellen over het doel en de inhoud van de keuring.

Wanneer is de keuring nodig?

  • Verplichting vanuit wetgeving: In sommige gevallen kan een aanstellingskeuring verplicht zijn vanuit de wetgeving, bijvoorbeeld bij bepaalde beroepen waarbij werknemers extra risico's lopen.
  • Risicovolle werkomstandigheden: Als de functie risicovolle werkomstandigheden met zich meebrengt, zoals werken op hoogte of met gevaarlijke stoffen, kan een aanstellingskeuring aanbevolen zijn om te controleren of je kandidaat fysiek en mentaal in staat is om de functie uit te voeren.
  • Bescherming van medewerkers: Een aanstellingskeuring kan je medewerkers beschermen tegen gezondheidsrisico's en letsel, door te controleren of de kandidaat in staat is om veilig te werken. Het kan dus aanbevolen zijn om een aanstellingskeuring te doen om te zorgen dat je medewerkers gezond en veilig blijven.

Waar vindt de keuring plaats?

De aanstellingskeuring vindt plaats op onze locatie in Den Haag of Schiphol-Oost.

Gecertificeerde keuring

KLM Health Services heeft de benodigde certificering om deze keuring uit te voeren.

Meer informatie nodig?

Bel voor meer informatie met (020) 649 30 72 of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen