Ambulancekeuring (PAM)

null

Ambulancekeuring (PAM)

Werken bij de ambulancezorg is al een heldendaad op zich. Dat ambulancemedewerkers goedgekeurd worden is dan ook iets waar KLM Health Services trots op is.

De PAM, ook wel de Periodieke Arbeidsgezondheidskundige Monitor, is de periodieke medische keuring voor medewerkers van de ambulancezorg. Door middel van de PAM, kunnen wij de gezondheid van jouw medewerkers vaststellen en monitoren, zodat jouw medewerkers hun werk verantwoord kunnen (blijven) uitvoeren.

Wat houdt het in?

De PAM ambulancekeuring bestaat uit twee delen: een medisch en fysiek deel.

Bij het medische deel worden onder andere lengte, gewicht en bloeddruk gemeten. Ook worden ogen en oren gecontroleerd en er vindt een lichamelijk onderzoek plaats. De keuringsarts kijkt hierbij naar de psychische gesteldheid, gezichts- en gehoorvermogen en naar de risicofactoren voor hart- en vaatziekten van jouw medewerkers.

Het fysieke deel van de keuring wordt door de keuringsarts getoetst op conditie en vitaliteit. Dit deel van de keuring bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

  • Laddertest;
  • Balanstest;
  • reanimatietest;
  • Een traplooptest.

Wanneer is de keuring nodig?

  • De PAM ambulancekeuring is bedoeld voor ambulancechauffeurs en ambulanceverpleegkundigen. Het is een verplichte keuring voor het rijdend personeel vanaf 40 jaar en ouder. Iedere vier jaar moeten je medewerkers opnieuw gekeurd worden.

  • Na afloop van de medische keuring ontvangt de medewerker een geschiktheidsverklaring.

Waar vindt de keuring plaats?

Voor het uitvoeren van de keuring komen wij bij jou op locatie.

Gecertificeerde keuring

KLM Health Services heeft de benodigde certificering om deze keuring uit te voeren.

Meer informatie nodig?

Bel voor meer informatie met (020) 649 43 34 of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen