Aanstellingskeuring

Wil je graag iemand aannemen voor een functie, maar weet je nog niet of deze kandidaat medisch geschikt is om de functie daadwerkelijk gezond en dus veilig uit te voeren? Dan kun je een aanstellingskeuring laten doen.

Het is belangrijk om te weten of jouw kandidaat aan de belastingeisen van de functie voldoet. De aanstellingskeuring is in principe vrijblijvend, maar soms ben je er wettelijk toe verplicht. De keuring richt zich op de risico’s in de beroepsuitvoering.

Wanneer een aanstellingskeuring?

Brengt de uitoefening van de functie risico’s met zich mee voor de gezondheid of veiligheid van je medewerker en/of derden? Dan mag een aanstellingskeuring plaatsvinden.

Het moment van afname van de keuring is aan strikte regels gebonden. Je kunt namelijk alleen een kandidaat laten keuren nadat je deze ook echt geselecteerd hebt voor de functie. Wees je ervan bewust dat je de kandidaat van tevoren op de hoogte moet stellen. Niet alleen van de keuring, maar ook van het feit dat een keuring deel uitmaakt van de sollicitatieprocedure.
Met uitzondering van enkele wettelijk verplichte situaties, kun je zelf beslissen of je een aanstellingskeuring laat uitvoeren. Twijfel je of een aanstellingskeuring nodig is? Bij KLM Health Services kunnen wij je hier snel over informeren. Ook kunnen wij je meer vertellen over het doel en de inhoud van de keuring.

Meer informatie

Heb je vragen over de keuring? Wij staan je graag te woord. Je kunt contact opnemen via (020) 649 43 34. Liever mailen? Dat kan ook. Je kunt je gegevens achterlaten via dit formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Locatie

Je kunt ons vinden in Den Haag of op Schiphol-Oost.