vaccinaties inentingen saudi arabie reisadvies vacccinations

Inentingen Saoedi-Arabië

welke vaccinaties heb je nodig?

Ga je op reis naar Saoedi-Arabië? Bereid je dan goed voor. Denk aan vaccinaties en inentingen Saoedi-Arabië. Ga je op bedevaart? Dan is een vaccinatie voor Mekka zelfs verplicht. Welke inentingen Saoedi-Arabië verder vereist, hangt af van de plekken die je bezoekt en de duur van jouw verblijf in dit fascinerende land.

Saoedi-Arabië is een koninkrijk op het Arabisch Schiereiland. Het uitgestrekte land in het Midden-Oosten grenst onder meer aan Jordanië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Oman, Qatar en Jemen. Reis je naar Mekka voor de Hadj of Umrah? Lees dan meer over verplichte vaccinaties voor de Hadj of Umrah.

Vaccinaties Saoedi-Arabië: veel voorkomende risico’s

In Saoedi-Arabië komen verschillende ziektes voor waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. Bekijk hieronder de lijst met de meest voorkomende risico’s en ziektes in Saoedie-Arabië en lees welke vaccinaties specifiek voor Saoedie-Arabië worden aanbevolen. Lees ook onze tips voor op reis. Zo kun je je optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s van water, voedsel, zon en insecten.De juiste vaccinaties en tips kunnen je tegen deze ziektes beschermen.

Verplichte vaccinaties

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Aanbevolen vaccinaties en risico's

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. In Nederland krijgen de meeste kinderen nu een vaccinatie tegen BMR. Daarom adviseren wij voor sommige reizigers een vaccinatie. Dat advies is afhankelijk van de leeftijd, vaccinaties in het verleden en doorgemaakte ziekten.

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Een meningokokken vaccinatie is verplicht voor pelgrims. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Saoedi-Arabië? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.