Wallis en Futuna

Vaccinaties Wallis en Futuna

Vertrek je binnenkort naar Wallis en Futuna? Met een goede voorbereiding zorg je voor een prettige reis. Aan een bezoek aan Wallis en Futuna zijn gezondheidsrisico’s verbonden en er worden vaccinaties aanbevolen en mogelijk zelfs verplicht. Welke vaccinaties je nodig hebt is onder andere afhankelijk van de regio(’s) die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf. Maak eenvoudig een afspraak voor een persoonlijk reisadvies.

Wallis en Futuna is een Franse overzeese gemeenschap in de Grote Oceaan, ten noordoosten van Fiji en ten westen van Samoa. Eerder was het vanaf 1888 een Frans protectoraat, voordat het in 1961 na een referendum een Frans overzees territorium werd. Het betreffende gebied bestaat uit twee eilandengroepen: de Walliseilanden met het circa 100 km² grote Wallis met een twintigtal eilandjes eromheen, en de 230 km meer naar het zuidwesten gelegen zustereilanden Futuna en Alofi, ook wel de Hoornse Eilanden genoemd.

Voor een persoonlijk reisadvies en vaccinaties staan onze reizigersverpleegkundigen bij KLM Health Services voor je klaar. Houd ook de actuele veiligheidssituatie van jouw bestemming altijd in de gaten en lees onze tips voor op reis. Fit to explore your world.

  • globe Oceanië
  • partly_cloudy_day Tropisch klimaat
  • rainy 120 dagen per jaar
  • flight_takeoff Beste reistijd is mei t/m oktober
Health check-up

Wij zijn KLM Health Services

Al meer dan 25 jaar zijn wij de expert op het gebied van gezond leven, werken en reizen. Alles om ervoor te zorgen dat je als reiziger, medewerker of organisatie iedere dag weer het beste uit jezelf kunt halen en je grenzen kunt verleggen. Fit to explore your world.

  • Van reisadvies en vaccinaties tot health check-ups
  • Voor iedere reiziger, ook als je niet met KLM vliegt
  • 40.000+ vaccinaties per jaar