Svalbard en Jan Mayen

Vaccinaties Svalbard en Jan Mayen

Vertrek je binnenkort naar Svalbard en Jan Mayen? Met een goede voorbereiding zorg je voor een prettige reis. Aan een bezoek aan Svalbard en Jan Mayen zijn geen specifieke gezondheidsrisico’s verbonden en er worden geen vaccinaties aanbevolen of verplicht. Maak eenvoudig een afspraak voor een persoonlijk reisadvies.

Svalbard, ook bekend als Spitsbergen, is een eilandengroep in de Noordelijke Ijszee ten noorden en onderdeel van Noorwegen, die bestaat uit drie grote en een tachtigtal kleine eilanden. Jan Mayen is een Noors vulkanisch eiland in de Noordelijke Ijszee, bestaande uit twee delen verbonden door een smalle landtong. Jan Mayen wordt niet permanent bewoond. De eilanden kennen een toendraklimaat met koude temperaturen gedurende het hele jaar varierend van -12 tot 9 graden Celcius. Neerslag valt gedurende het hele jaar, met zowel regen als sneeuwval. De veranderende weersomstandigheden brengen ook plotselinge sneeuwstromen en sterke winden. Over het algemeen heerst er een onvoorspelbaar en ruw klimaat.

Voor een persoonlijk reisadvies en vaccinaties staan onze reizigersverpleegkundigen bij KLM Health Services voor je klaar. Houd ook de actuele veiligheidssituatie van jouw bestemming altijd in de gaten en lees onze tips voor op reis. Fit to explore your world.

  • globe Europa
  • partly_cloudy_day Toendraklimaat
  • rainy 306 dagen per jaar
  • flight_takeoff Beste reistijd is juni t/m augustus

Verplichte vaccinaties

Geen

Gezondheidsrisico's en aanbevolen vaccinaties

Geen

Health check-up

Wij zijn KLM Health Services

Al meer dan 25 jaar zijn wij de expert op het gebied van gezond leven, werken en reizen. Alles om ervoor te zorgen dat je als reiziger, medewerker of organisatie iedere dag weer het beste uit jezelf kunt halen en je grenzen kunt verleggen. Fit to explore your world.

  • Van reisadvies en vaccinaties tot health check-ups
  • Voor iedere reiziger, ook als je niet met KLM vliegt
  • 40.000+ vaccinaties per jaar