Qatar

Vaccinaties Qatar

Vertrek je binnenkort naar Qatar? Met een goede voorbereiding zorg je voor een prettige reis. Aan een bezoek aan Qatar zijn gezondheidsrisico’s verbonden en er worden vaccinaties aanbevolen en mogelijk zelfs verplicht. Welke vaccinaties je nodig hebt is onder andere afhankelijk van de regio(’s) die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf. Maak eenvoudig een afspraak voor een persoonlijk reisadvies.

Qatar, officieel de Staat Qatar, is een Arabisch emiraat in het Midden-Oosten, aan de Perzische Golf. Het is een schiereiland dat grenst aan Saoedi-Arabië en ten oosten ligt van Bahrein. Qatar is een absolute monarchie, met als Staatshoofd emir Tamim bin Hamad al-Thani. Het land is lid van de Arabische Liga. In Qatar is het klimaat droog en heet, met temperaturen die kunnen oplopen tot wel 46 graden. De zon schijnt bijna het hele jaar door, met weinig neerslag en veel blauwe luchten. De zomermaanden zijn extreem warm, terwijl de wintermaanden wat koeler zijn met temperaturen rond de 14 graden.

Voor een persoonlijk reisadvies en vaccinaties staan onze reizigersverpleegkundigen bij KLM Health Services voor je klaar. Houd ook de actuele veiligheidssituatie van jouw bestemming altijd in de gaten en lees onze tips voor op reis. Fit to explore your world.

  • globe Azië
  • partly_cloudy_day Woestijnklimaat
  • rainy 8 dagen per jaar
  • flight_takeoff Beste reistijd is november t/m april
Health check-up

Wij zijn KLM Health Services

Al meer dan 25 jaar zijn wij de expert op het gebied van gezond leven, werken en reizen. Alles om ervoor te zorgen dat je als reiziger, medewerker of organisatie iedere dag weer het beste uit jezelf kunt halen en je grenzen kunt verleggen. Fit to explore your world.

  • Van reisadvies en vaccinaties tot health check-ups
  • Voor iedere reiziger, ook als je niet met KLM vliegt
  • 40.000+ vaccinaties per jaar