Inentingen Thailand: welke vaccinaties heb je nodig?

Ga je naar Thailand? Bereid je dan goed voor; er worden voor Thailand inentingen aangeraden. Wij vertellen je graag om welke specifieke inentingen Thailand vraagt en hoe je je optimaal kunt voorbereiden op een gezond verblijf in dit paradijselijke oord.

Het uitgestrekte koninkrijk in Zuidoost-Azië heeft veel te bieden: schitterende eilanden en paradijselijke stranden in het zuiden en adembenemende natuur in het noorden. De verschillende omgevingen in Thailand vereisen verschillende vaccinaties: voor een surftrip of duikavontuur in Phuket heb je andere inentingen nodig dan voor een jungletocht of een verblijf in het bruisende Bangkok. Het prachtige Thailand, voorheen Siam, heeft een tropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur is er met 27 graden zeer aangenaam. Het prettige klimaat brengt echter ook tropische ziektes met zich mee. Naast tropische ziektes komen er in Thailand enkele ziektes voor die in Europa al jaren uitgestorven zijn. Met vaccinaties kun je je tegen deze ziektes wapenen. Verder komen in Thailand malaria en dengue muggen voor en is het belangrijk om je goed te beschermen tegen de felle zon. Maak hier meteen een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Thailand: de meest voorkomende risico’s

Er worden voor Thailand vaccinaties voorgeschreven tegen diverse (tropische) ziektes. Hieronder zie je de lijst met de meest voorkomende risico’s en ziektes in Thailand. Inentingen maken je weerbaar tegen deze ziektes. Verder lees je hier welke vaccinaties specifiek voor Thailand nodig zijn.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Japanse Encefalitis

In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Thailand: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Thailand zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips ter voorbereiding van je trip.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 contact opnemen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Neem een abonnement op ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en dierenbeten kunnen in het buitenland een risico vormen voor de gezondheid. Benieuwd welke maatregelen je kunt nemen om deze gezondheidsrisico’s te beperken? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Thailand inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Thailand regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Thailand? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken