print-GettyImages-1010665820

Inentingen Thailand

welke vaccinaties heb je nodig?
Ga je op reis naar Thailand? Bereid je dan goed voor; er worden voor Thailand inentingen aangeraden. Wij vertellen je graag om welke specifieke inentingen en vaccinaties Thailand vraagt en hoe je je optimaal kunt voorbereiden op een gezond verblijf in dit paradijselijke oord.

Het uitgestrekte koninkrijk in Zuidoost-Azië heeft veel te bieden: schitterende eilanden en paradijselijke stranden in het zuiden en adembenemende natuur in het noorden. De verschillende omgevingen in Thailand vereisen verschillende vaccinaties: voor een surftrip of duikavontuur in Phuket heb je andere inentingen nodig dan voor een jungletocht of een verblijf in het bruisende Bangkok. Het prachtige Thailand, voorheen Siam, heeft een tropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur is er met 27 graden zeer aangenaam. Het prettige klimaat brengt echter ook tropische ziektes met zich mee. Naast tropische ziektes komen er in Thailand enkele ziektes voor die in Europa al jaren uitgestorven zijn. Met vaccinaties kun je je tegen deze ziektes wapenen. Verder komen in Thailand malaria en dengue muggen voor en is het belangrijk om je goed te beschermen tegen de felle zon.

Vaccinaties Thailand: de meest voorkomende risico’s

Er worden voor Thailand vaccinaties voorgeschreven tegen diverse (tropische) ziektes. Hieronder zie je de lijst met de meest voorkomende risico’s en ziektes in Thailand. Inentingen maken je weerbaar tegen deze ziektes. Verder lees je hier welke vaccinaties specifiek voor Thailand nodig zijn. Lees ook onze tips voor op reis. Zo kun je je optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s van water, voedsel, zon en insecten.

Gezondheidsrisico's en aanbevolen vaccinaties

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. In Nederland krijgen de meeste kinderen nu een vaccinatie tegen BMR. Daarom adviseren wij voor sommige reizigers een vaccinatie. Dat advies is afhankelijk van de leeftijd, vaccinaties in het verleden en doorgemaakte ziekten.

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Thailand? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.