Inentingen Suriname: welke vaccinaties heb je nodig?

Reis je naar Suriname? Dan is het belangrijk om je goed te laten informeren. Er worden voor Suriname inentingen aangeraden. Welke vaccinaties Suriname van je vraagt, hangt af van welke plekken die je gaat bezoeken. Onze verpleegkundigen vertellen je graag welke inentingen Suriname van je vraagt en welke maatregelen je nog meer kunt nemen.

Suriname bestaat grotendeels uit oerwoud en ligt aan de noordoostkust van Zuid-Amerika. Het land heeft een tropisch regenwoudklimaat. De temperatuur schommelt tussen de 24 en 36 graden. Vooral als je van plan bent de jungle in te gaan, is het belangrijk om de juiste vaccinaties op zak te hebben, maar ook als je niet het oerwoud in gaat is het verstandig om je goed voor te bereiden. Suriname is het kloppende hart van de Amazone met een exotische mix van regenwoud en een uitbundige flora en fauna. Je moet te allen tijde rekening houden met de felle zon en malaria of dengue muggen, of je nu gaat zwemmen in een van de meren buiten de stad of een bezoek brengt aan de bruisende hoofdstad Paramaribo. Maak hier meteen een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Suriname: de belangrijkste risico’s

Wanneer je op reis gaat naar Suriname kan je (tropische) ziektes oplopen waartegen jeweerbaar bent. Gelukkig kunnen de juiste vaccinaties je hiertegen wel weerbaar maken. Bekijk hieronder de lijst met de meest voorkomende risico’s en ziektes in Suriname en lees welke vaccinaties specifiek voor Suriname worden aanbevolen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - aanbevolen en mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt gele koorts voor. Er is een risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als je VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Suriname: bereid je voor met onze tips

Maak je reis naar Suriname zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips ter voorbereiding van je reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of WhatsAppen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken kunnen in het buitenland een risico betekenen voor uw gezondheid. Welke maatregelen kunt u nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is:  +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Suriname inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Suriname regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Suriname? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken