print-GettyImages-694332478

Inentingen Suriname

welke vaccinaties heb je nodig?
Reis je naar Suriname? Dan is het belangrijk om je goed te laten informeren. Er worden voor Suriname inentingen aangeraden. Welke vaccinaties Suriname van je vraagt, hangt af van welke plekken die je gaat bezoeken.

Suriname bestaat grotendeels uit oerwoud en ligt aan de noordoostkust van Zuid-Amerika. Het land heeft een tropisch regenwoudklimaat. De temperatuur schommelt tussen de 24 en 36 graden. Vooral als je van plan bent de jungle in te gaan, is het belangrijk om de juiste vaccinaties op zak te hebben, maar ook als je niet het oerwoud in gaat is het verstandig om je goed voor te bereiden. Suriname is het kloppende hart van de Amazone met een exotische mix van regenwoud en een uitbundige flora en fauna. Je moet te allen tijde rekening houden met de felle zon en malaria of dengue muggen, of je nu gaat zwemmen in een van de meren buiten de stad of een bezoek brengt aan de bruisende hoofdstad Paramaribo.

Vaccinaties Suriname: de belangrijkste risico’s

Als je op reis gaat naar Suriname kan je (tropische) ziektes oplopen waartegen je niet weerbaar bent. Gelukkig kunnen de juiste vaccinaties je hiertegen wel weerbaar maken. Bekijk hieronder de lijst met de meest voorkomende risico’s en ziektes in Suriname en lees welke vaccinaties specifiek voor Suriname worden aanbevolen. Lees ook onze tips voor op reis. Zo kun je je optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s van water, voedsel, zon en insecten.

Verplichte vaccinaties

In dit land komt gele koorts voor. Er is een risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als je VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Aanbevolen vaccinaties en risico's

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Suriname? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.