Inentingen Oeganda: welke vaccinaties heb je nodig?

Vertrek je binnenkort naar Oeganda? Bereid je dan goed voor, want wij bevelen voor Oeganda inentingen aan. Hoewel deze vaccinaties meestal niet verplicht zijn, kunnen ze je wel beschermen tegen vervelende ziektes. Welke specifieke vaccinaties Oeganda vereist, is afhankelijk van de duur van jouw verblijf in dit Midden-Afrikaanse land.

Oeganda, ook wel geschreven als Uganda, ligt in centraal Afrika en grenst onder meer aan Kenia, Tanzania en Rwanda. Oeganda ligt op de evenaar, maar kent verschillende tropische klimaten. Het klimaat wordt onder meer beïnvloed door de ligging op het Oost-Afrikaanse hoogland en grote meren als het Victoriameer. Oeganda kent veel bezienswaardigheden. De hoofdstad Kampala staat bekend om de vele leuke winkeltjes en het bruisende uitgaansleven. Ook op het gebied van natuur heeft het land veel te bieden. Denk aan de rivier de Nijl met zijn watervallen, de prachtige nationale parken met een grote verscheidenheid aan wilde dieren, of de prachtige vulkanen en bergen. Hoe je jouw vakantie in Oeganda ook gaat invullen, houd rekening met (tropische) ziektes en muggen. Er komen in Oeganda malaria en dengue muggen voor. De gezondheidsspecialisten van KLM Health Services vertellen je graag om welke vaccinaties Oeganda vraagt en wat je verder kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf in dit prachtige land zo veel mogelijk te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Oeganda: veel voorkomende risico’s

In Oeganda komen verschillende (tropische) ziektes voor waartegen je normaal gesproken niet bestand bent. De juiste vaccinaties kunnen je wel tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de meest voorkomende gezondheidsrisico’s en ziektes in dit land en lees welke specifieke vaccinaties Oeganda van je vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - verplicht

In dit land komt gele koorts voor. Vaccinatie is VERPLICHT VOOR ALLE REIZIGERS. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Meningokokken

Het vaccinatieadvies voor meningokokken is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Oeganda: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Oeganda zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Oeganda inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Oeganda regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Oeganda? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken