Inentingen Namibië: welke vaccinaties heb je nodig?

Op zoek naar reisadvies voor Namibië? Op deze pagina lees je welke gezondheidsrisico’s je loopt en welke inentingen Namibië vereist. Welke specifieke vaccinaties voor Namibië nodig zijn, hangt af van gebieden die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf in Namibië. Vaccinaties voor Namibië zijn in de meeste gevallen overigens niet verplicht. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties Namibië van je vraagt en hoe je goed voorbereid naar dit adembenemende land kunt vertrekken.

Namibië ligt in zuidelijk Afrika tussen Angola, Botswana en Zuid-Afrika in en kent een woestijnklimaat. Namibië is het dunst bevolkte land van Afrika, waardoor de natuur en wilde dieren alle ruimte hebben. De voormalige Duitse kolonie is een land vol prachtige contrasten. Het adembenemende landschap varieert van ruige kustlijnen tot uitgestrekte woestijnen en van hoge bergen tot eindeloze vlaktes. De beroemde wildparken in Namibië worden bevolkt door kuddes olifanten, neushoorns, giraffen en leeuwen, en worden verder gekenmerkt door de ruige wildernis en oneindige horizon. Namibië is niet voor niets de topbestemming voor avontuurlijke safari’s. Bescherm jezelf in Namibië goed tegen verschillende ziektes en muggen. Er komen in Namibië malaria en dengue muggen voor. Maak hier direct een afspraak met een van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Namibië: veel voorkomende risico’s

Vaccinaties kunnen je weerbaar maken tegen diverse (tropische) ziektes die in Namibië voorkomen. Bekijk hieronder welke gezondheidsrisico’s en ziektes in dit land voorkomen en lees welke specifieke inentingen Namibië van je vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Meningokokken

Het vaccinatieadvies voor meningokokken is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gezond op reis naar Namibië: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Namibië zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je jezelf voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Namibië inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Namibië regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Namibië? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken