Reisadvies Inentingen Laos

Inentingen voor Laos

welke vaccinaties heb je nodig?
Als je op vakantie gaat naar Laos is het belangrijk de juiste voorbereidingen te treffen. De gezondheidsexperts van KLM Health Services geven je graag reisadvies en vertellen je welke inentingen Laos van je vraagt. Welke specifieke vaccinaties voor jouw reis naar Laos nodig zijn, is afhankelijk van de plekken die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf in het schitterende Laos. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties Laos vereist en hoe je goed voorbereid naar dit prachtige oord kunt vertrekken.

Laos ligt in Zuidoost-Azië en heeft een tropisch klimaat, dat sterk beïnvloed wordt door de vele hoogteverschillen en de regenseizoenen. De zuidwestmoesson in de maanden mei tot en met september brengt veel neerslag met zich mee. De beste reistijd voor Laos is van november tot en met februari, omdat er in deze periode het minste regen valt en de temperaturen wat lager zijn. Hoe jouw vakantie in Laos er ook uit gaat zien, het is zaak je goed te beschermen tegen verschillende infectieziektes en muggen; er komen in Laos malaria- en dengue-muggen voor.

Vaccinaties Laos: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Laos te maken krijgen met ziektes waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet welke specifieke vaccinaties Laos vereist. Lees ook onze tips voor op reis. Zo kun je je optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s van water, voedsel, zon en insecten. Vaccinaties kunnen je weerbaar maken tegen diverse (tropische) ziektes die in Laos voorkomen. 

Aanbevolen vaccinaties en risico's

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. In Nederland krijgen de meeste kinderen nu een vaccinatie tegen BMR. Daarom adviseren wij voor sommige reizigers een vaccinatie. Dat advies is afhankelijk van de leeftijd, vaccinaties in het verleden en doorgemaakte ziekten.

Het vaccinatieadvies voor Buiktyfus is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Laos? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.