Inentingen Laos: welke vaccinaties heb je nodig?

Als je op vakantie gaat naar Laos is het belangrijk de juiste voorbereidingen te treffen. De gezondheidsexperts van KLM Health Services geven je graag reisadvies en vertellen je welke inentingen Laos van je vraagt. Welke specifieke vaccinaties voor jouw reis naar Laos nodig zijn, is afhankelijk van de plekken die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf in het schitterende Laos. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties Laos vereist en hoe je goed voorbereid naar dit prachtige oord kunt vertrekken.

Laos ligt in Zuidoost-Azië en heeft een tropisch klimaat, dat sterk beïnvloed wordt door de vele hoogteverschillen en de regenseizoenen. De zuidwestmoesson in de maanden mei tot en met september brengt veel neerslag met zich mee. De beste reistijd voor Laos is van november tot en met februari, omdat er in deze periode het minste regen valt en de temperaturen wat lager zijn. Sterker nog: het kan in deze maanden zelfs erg koud zijn in bepaalde delen van het land. Ingeklemd tussen Thailand, Vietnam en China, ligt Laos verscholen in de groene jungle. Er is in Laos veel te zien en beleven. Het land is niet voor niets populair onder backpackers en andere avonturiers. Wat dacht je van wandelen langs denderende watervallen, uitgestrekte rijstvelden en de machtige Mekong rivier? Of bezoek je liever de historische tempels van Luang Prabang? Hoe jouw vakantie in Laos er ook uit gaat zien, het is zaak je goed te beschermen tegen verschillende infectieziektes en muggen; er komen in Laos malaria en dengue muggen voor. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Laos: veel voorkomende risico’s

Vaccinaties kunnen je weerbaar maken tegen diverse (tropische) ziektes die in Laos voorkomen. Bekijk hieronder wat de meest voorkomende gezondheidsrisico’s en ziektes zijn in Laos. Zo weet je direct welke specifieke inentingen Laos van je vraagt en welke maatregelen je nog meer kunt nemen om jouw reis in goede gezondheid door te brengen.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Buiktyfus - persoonsgebonden

Het vaccinatieadvies voor Buiktyfus is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Japanse Encefalitis

In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Laos: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Laos zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Laos inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Laos regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Laos? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken