Inentingen Kameroen: welke vaccinaties heb je nodig?

Ga je op reis naar Kameroen? Wij geven je graag reisadvies en vertellen je meer over het klimaat, de bezienswaardigheden en gezondheidsrisico’s in Kameroen. Zo is het goed om te weten dat er voor Kameroen inentingen verplicht zijn, en dat er ook aanvullende vaccinaties worden aanbevolen. Een inenting tegen gele koorts is verplicht. Welke inentingen Kameroen verder vereist, hangt af van de duur van jouw verblijf in dit land.

Kameroen ligt in West-Afrika en grenst onder meer aan Tsjaad, Nigeria, Congo en Gabon. Het bergachtige Kameroen heeft twee bergketens en heeft met Mount Cameroon (wat eigenlijk een vulkaan is) de hoogste berg van West-Afrika. Door de grote hoogteverschillen komen er in Kameroen verschillende tropische klimaten voor. Een deel van Kameroen behoort tot de gebieden met de meeste neerslag in heel Afrika. Van december tot en met februari waait de stoffige Harmattanwind door het land, maar toch is dit wat de experts betreft de beste reistijd. In de overige maanden regent het namelijk zo veel dat wegen onbegaanbaar kunnen worden. Kameroen geeft de avontuurlijke reiziger veel te zien en te doen. Het land wordt ook wel Little Africa genoemd, omdat vrijwel alles wat Afrika te bieden heeft er te zien is. Zo zijn er regenwouden, witte en zwarte stranden, woestijnen, watervallen, bergen, en dorpjes die bewoond worden door traditionele stammen. Ook de steden Douala en Yaoundé zijn zeker een bezoek waard. Maar hoe jouw reis naar Kameroen er ook uit gaat zien, houd rekening met ziektes en muggen. Er komt in Kameroen malaria voor. De gezondheidsexperts van KLM Health Services kunnen je precies vertellen om welke vaccinaties Kameroen vraagt en wat je nog meer kunt doen om de gezondheisdrisico’s tijdens jouw verblijf te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Kameroen: veel voorkomende risico’s

In Kameroen komen verschillende ziektes voor waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land en lees om welke specifieke vaccinaties Kameroen vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - verplicht

In dit land komt gele koorts voor. Vaccinatie is VERPLICHT VOOR ALLE REIZIGERS. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Meningokokken

Het vaccinatieadvies voor meningokokken is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Kameroen: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Kameroen zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Maak jouw reis naar Kameroen zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Kameroen inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Kameroen regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Kameroen? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken