kameroen

Inentingen Kameroen

welke vaccinaties heb je nodig?
Ga je op reis naar Kameroen? Wij geven je graag reisadvies en vertellen je meer over het klimaat, de bezienswaardigheden en gezondheidsrisico’s in Kameroen. Zo is het goed om te weten dat er voor Kameroen inentingen verplicht zijn, en dat er ook aanvullende vaccinaties worden aanbevolen. Een inenting tegen gele koorts is verplicht. Welke inentingen Kameroen verder vereist, hangt af van de duur van jouw verblijf in dit land.

Kameroen ligt in West-Afrika en grenst onder meer aan Tsjaad, Nigeria, Congo en Gabon. Door de grote hoogteverschillen komen er in Kameroen verschillende tropische klimaten voor. Een deel van Kameroen behoort tot de gebieden met de meeste neerslag in heel Afrika. Van december tot en met februari waait de stoffige Harmattanwind door het land, maar toch is dit wat de experts betreft de beste reistijd. In de overige maanden regent het namelijk zo veel dat wegen onbegaanbaar kunnen worden. Hoe jouw reis naar Kameroen er ook uit gaat zien, houd rekening met ziektes en muggen. Er komt in Kameroen malaria voor.

Verplichte vaccinaties

In dit land komt gele koorts voor. Vaccinatie is VERPLICHT VOOR ALLE REIZIGERS. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Aanbevolen vaccinaties en risico's

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. In Nederland krijgen de meeste kinderen nu een vaccinatie tegen BMR. Daarom adviseren wij voor sommige reizigers een vaccinatie. Dat advies is afhankelijk van de leeftijd, vaccinaties in het verleden en doorgemaakte ziekten.

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Het vaccinatieadvies voor meningokokken is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Kameroen? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.