Inentingen Eritrea: welke vaccinaties heb je nodig?

Reis je binnenkort naar Eritrea? Bereid je goed voor op mogelijke gevaren. Er geldt voor Eritrea een negatief reisadvies en ook worden voor Eritrea inentingen aangeraden. In sommige gevallen zijn vaccinaties voor Eritrea verplicht. Welke specifieke inentingen je nodig hebt, hangt af van de duur van jouw verblijf in dit Oost-Afrikaanse land.

Eritrea ligt aan de Rode Zee en grenst aan Ethiopië, Djibouti en Sudan. Het land heeft drie klimaatsoorten, te weten een berg- en plateauklimaat, een steppeklimaat en een woestijnklimaat. Er wordt daarom wel gezegd dat men met twee uur rijden in een ander seizoen terecht komt. Om de extreem hoge temperaturen die bij het woestijn- en steppeklimaat te ontlopen, kun je het best naar Eritrea reizen in de wintermaanden oktober tot en met maart. Eritrea heeft jarenlang oorlog gevoerd voor onafhankelijkheid van buurland Ethiopië. Deze oorlog heeft uiteraard zijn sporen nagelaten. Zo liggen er verspreid door Eritrea landmijnen en kun je oud wapentuig tegenkomen. Ook nu nog geldt er een negatief reisadvies voor het grensgebied. Toch heeft Eritrea ook veel te bieden voor de avontuurlijke reiziger. Aan de kust kun je geweldig duiken en een grote verscheidenheid aan vissen bewonderen. Verder kun je in Eritrea wilde dieren als zebra’s, nijlpaarden, leeuwen en giraffen spotten. Ook hoofdstad Asmara is een bezoek waard. De stad is de burgeroorlog vrijwel ongeschonden doorgekomen, en staat thans bekend als een van de mooiste en veiligste steden van Afrika. Asmara wordt gekenmerkt door charmante kerken, moskeeën en palmbomen. Hoe jouw vakantie in Eritrea er ook uit gaat zien, houd rekening met ziektes en muggen. Er komt in Eritrea malaria voor. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen je graag om welke vaccinaties Eritrea vraagt en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Eritrea: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Eritrea ziektes oplopen waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen Eritrea vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - aanbevolen en mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt gele koorts voor. Er is een risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als je VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Meningokokken

Het vaccinatieadvies voor meningokokken is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Eritrea: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Eritrea zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247

Vaccinatie voor Eritrea inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Eritrea regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Eritrea? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken