Inentingen Equatoriaal-Guinea: welke vaccinaties heb je nodig?

Reis je binnenkort naar Equatoriaal-Guinea? Bereid je dan goed voor op eventuele risico’s. Zo worden er voor Equatoriaal-Guinea inentingen aanbevolen, en zijn vaccinaties in sommige gevallen zelfs verplicht. Welke specifieke inentingen je voor Equatoriaal-Guinea nodig hebt, hangt af van de duur van jouw verblijf in dit West-Afrikaanse land.

Equatoriaal-Guinea bestaat uit Mbini, dat op het Afrikaanse continent ligt en grenst aan Gabon en Kameroen, en de eilanden Bioko en Annobón. Het continentale deel Mbini is overigens ook bekend onder de Spaanse naam Río Muni. Equatoriaal-Guinea kent dankzij de verschillende landsdelen diverse tropische klimaten. Over het algemeen geldt dat het het hele jaar door zeer warm is. De wintermaanden november tot en met januari zijn iets koeler, en gelden als de beste reistijd voor Equatoriaal-Guinea. Het land is nog niet zo bekend onder toeristen, maar is een geweldige bestemming voor een avontuurlijke reis. Je vindt er tropische regenwouden, gorilla’s, olifanten, chimpansees, krokodillen en andere wilde dieren. Nationaal park Monte Allen is zelfs een van de goedkoopste plekken om gorilla’s te spotten in Afrika. Daarnaast zijn er aan de uitgestrekte kustlijn en de eilanden vele prachtige stranden. Hoofdstad Malobo op het eiland Bioko wordt gekenmerkt door koloniale gebouwen en een prachtige kathedraal. De vroegere hoofdstad Bata op het vasteland is een bruisende havenstad met leuke barretjes, markten, restaurants en hotels. Hoe je jouw reis door Equatoriaal-Guinea ook gaat inrichten, houd rekening met ziektes en muggen. Er komt in Equatoriaal-Guinea malaria voor. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties Equatoriaal-Guinea vereist en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Equatoriaal-Guinea: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Equatoriaal-Guinea ziektes oplopen waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen Equatoriaal-Guinea vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - aanbevolen en mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt gele koorts voor. Er is een risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als je VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Meningokokken

Het vaccinatieadvies voor meningokokken is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gezond op reis naar Equatoriaal-Guinea: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Equatoriaal-Guinea zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247

Vaccinatie voor Equatoriaal-Guinea inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Equatoriaal-Guinea regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Equatoriaal-Guinea? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken