Inentingen Burkina Faso: welke vaccinaties heb je nodig?

Reis je binnenkort naar Burkina Faso? Op deze pagina lees je meer over de bezienswaardigheden, het klimaat en de gezondheidsrisico’s in Burkina Faso. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten dat voor Burkina Faso inentingen worden aanbevolen, hoewel deze meestal niet verplicht zijn. Alleen als je het land binnenkomt vanuit een gele koorts land, zijn vaccinaties voor Burkina Faso verplicht. Welke inentingen je nog meer nodig hebt, hangt af van de duur van jouw verblijf in ‘het land van de oprechte mensen’.

Burkina Faso ligt in westelijk Afrika en grenst onder meer aan Ivoorkust, Ghana, Niger en Mali. In het zuiden van Burkina Faso heerst een savanneklimaat, dat in het midden van het land overgaat in een steppeklimaat. Het noorden wordt gedomineerd door woestijn. Burkina Faso betekent vrij vertaald ‘het land van de eerlijke mensen’ en de gastvrije en vriendelijke inwoners doen die naam zeker eer aan. In het zuiden liggen natuurparken waar je wilde dieren als leeuwen, apen, gazelles en buffels kunt tegenkomen. Ook liefhebbers van cultuur komen zeker aan hun trekken in Burkina Faso. Zo kun je een van de prachtige lemen moskeeën bezoeken of traditionele Afrikaans kunst bekijken in steden als Ouagadougou of Bobo Dioulasso. Hoe jouw vakantie in Burkina Faso er ook uit gaat zien, houd rekening met (tropische) ziektes en muggen. Er komt in Burkina Faso malaria voor. De gezondheidsexperts van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties Burkina Faso vereist en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Burkina Faso: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Burkina Faso ziektes oplopen waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land en lees om welke specifieke vaccinaties Burkina Faso vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - verplicht

In dit land komt gele koorts voor. Vaccinatie is VERPLICHT VOOR ALLE REIZIGERS. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Meningokokken

Het vaccinatieadvies voor meningokokken is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Burkina Faso: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Burkina Faso zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Burkina Faso inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Burkina Faso regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Burkina Faso? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken