Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Leefstijlgerichte keuringen

Gezondheidscheck voor executives
null

Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Preventief Medisch Onderzoek is onderzoek naar arbeidsgebonden gezondheidsrisico’s. Je medewerkers worden onderzocht op hun fysieke en mentale gezondheid. Hiermee krijg jij als werkgever inzicht in de gezondheidssituatie van jouw medewerkers en kun je jouw gezondheidsbeleid efficiënt inrichten. Met als doel duurzaam inzetbare medewerkers: zo zorgen we er samen voor dat medewerkers fit zijn en blijven.

Wat houdt het in?

Na een PMO ontvangen je medewerkers op persoonsniveau terugkoppeling en daarbij gericht medisch advies. Je krijgt organisatiebreed en op groepsniveau inzicht in de gezondheid van je werknemers. Hoe het traject precies wordt ingevuld (vragenlijsten, fysiek onderzoek), hangt af van je organisatie en wensen. Elk PMO-traject wordt geheel op maat ingericht.

  1. Inhoudelijke inventarisatie: Samen met onze specialisten bepaal je de inhoud van het Preventief Medisch Onderzoek. Welke vragenlijsten zijn van toepassing? Welk fysiek onderzoek sluit er eventueel op aan? En welke follow-ups zijn gewenst?
  2. Communicatie: Veel medewerkers vinden het spannend om een medisch onderzoek gefaciliteerd door hun werkgever, te ondergaan. Daarom begeleiden wij je bij de uitrol binnen je organisatie. Wat dacht je van een campagne om je werknemers te informeren en enthousiasmeren tot deelname?
  3. Onderzoek: De Preventieve Medische Onderzoeken worden uitgevoerd. Alle eventuele fysieke onderzoeken worden gedaan door gecertificeerde keuringsartsen, ondersteund door een vast team binnen KLM Health Services.
  4. Persoonlijk rapport: Na het Preventief Medisch Onderzoek ontvangt jouw medewerker een persoonlijk en vertrouwelijk online rapport. Dit rapport kan door de arts worden toegelicht, evenals eventuele vervolgstappen of medische adviezen.
  5. Follow up: Na het onderzoek en het advies, volgt het follow-up-traject. Dit kan persoonlijk, in groepsverband of organisatiebreed worden ingericht. Denk bijvoorbeeld aan een training of workshop, of aan hulp op locatie van een arbeidshygiënist of veiligheidsdeskundige. Indien gewenst, kan dit traject structureel of actiematig plaatsvinden, bijvoorbeeld aan de hand van een thema.

Wanneer heb ik de keuring nodig?

  • Je investeert in de gezondheid en welzijn van je medewerkers. Tenslotte bepalen gezonde en vitale medewerkers voor een groot deel het succes van een bedrijf.
  • Je identificeert gezondheidsrisico's en wil deze risico’s verminderen.
  • Je wilt ziekteverzuim verminderen en productiviteit verhogen.
  • Je verbetert werknemersbetrokkenheid en loyaliteit
  • Je wilt verzuimpercentages verlagen door vitale medewerkers.

Waar vindt de keuring plaats?

Het PMO vindt plaats op onze locatie in Den Haag of Schiphol-Oost. Ook bestaat de mogelijkheid dat de keuring bij jou op locatie uitgevoerd wordt.

Gecertificeerde keuring

KLM Health Services heeft de benodigde certificering om deze keuring uit te voeren.

Gezondheidscheck voor executives

Speciaal voor executives biedt Executive Health Management een preventief medisch onderzoek (PMO) en uitgebreid advies op maat over een gezonde en fitte levensstijl. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Meer informatie nodig?

Bel voor meer informatie met (020) 649 30 72. Of vraag direct een offerte.

Offerte aanvragen