Inentingen Zuid-Korea: welke vaccinaties heb je nodig?

Reis je naar Zuid-Korea? Dan is een goede voorbereiding essentieel. Er worden voor Zuid-Korea inentingen aanbevolen, hoewel deze vaccinaties niet verplicht zijn. Welke vaccinaties Zuid-Korea vereist, is afhankelijk van de regio’s die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf in dit prachtige groene land.

Zuid-Korea, officieel de Republiek Korea, ligt in het noordoosten van Azië. Hoewel het land voor het grootste deel omringd wordt door zee, heeft het grootste deel van Zuid-Korea een warm landklimaat. In het zuiden van het land komen verder verschillende subtropische klimaten voor. De beste tijd om naar Zuid-Korea te reizen zijn de maanden september en oktober, omdat er in deze tijd de minste kans is op hitte, kou, tyfoons en muggen. Zuid-Korea heeft reizigers veel te bieden. De 600 jaar oude hoofdstad Seoul is natuurlijk niet te missen. Deze moderne metropool is een unieke mix van hypermoderne gebouwen, authentieke straatjes en oude overblijfselen. Het land kenmerkt zich verder door prachtige groene heuvels en uitgestrekte bergketens in het oosten. Ook een bezoekje aan de historische stad Gyeongju is zeker de moeite waard. Wat je ook gaat doen op jouw reis naar Zuid-Korea, houd altijd rekening met (tropische) ziektes en muggen. Er komt in de noordelijke delen van Zuid-Korea malaria voor. De deskundige verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen je graag om welke vaccinaties Zuid-Korea vraagt en wat je verder kunt doen om jouw verblijf in dit mooie land zo aangenaam mogelijk te maken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Zuid-Korea: veel voorkomende risico’s

In Zuid-Korea komen verschillende (tropische) ziektes voor waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. Inentingen kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk de lijst met de meest voorkomende gezondheidsrisico’s en ziektes in dit land en lees welke specifieke vaccinaties Zuid-Korea van je vraagt.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Japanse Encefalitis

In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Tekenencefalitis

In dit land komt (mogelijk) Tekenencefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gezond op reis naar Zuid-Korea: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Zuid-Korea zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor jouw gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Zuid-Korea inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Zuid-Korea regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Zuid-Korea? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken