print-GettyImages-731859757

Inentingen Zuid-Afrika

welke vaccinaties heb je nodig?

Vertrek je binnenkort naar Zuid-Afrika? Na het lezen van ons reisadvies over dit land weet je beter hoe je jezelf kunt voorbereiden op jouw reis. Welke specifieke voorzorgsmaatregelen en vaccinaties Zuid-Afrika vereist, hangt onder meer af van jouw reis en de duur van jouw verblijf in dit land.

Zuid-Afrika is een prachtig land in de zuidpunt van Afrika, dat bekend staat om de grote diversiteit aan wilde dieren, de adembenemende natuur en de vriendelijke mensen. Het grootste deel van het land heeft een halfwoestijn klimaat. Langs de kust, zoals in het bruisende Kaapstad, heerst een subtropisch klimaat. Hoewel de zomer in Zuid-Afrika geen extreem hoge temperaturen kent (en de winter geen extreem lage) komen er in het land wel tropische ziektes voor. De juiste vaccinaties kunnen je tegen tropische en andere ziektes die niet in Nederland voorkomen beschermen. Dus of je nu naar Zuid-Afrika gaat voor een safari, een rondreis of om te golfen, zorg dat je vertrekt met de juiste inentingen op zak. Verder is het belangrijk te weten dat in Zuid-Afrika malaria en dengue muggen voorkomen.

Vaccinaties Zuid-Afrika: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Zuid-Afrika te maken krijgen met ziektes waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet welke specifieke vaccinaties Zuid-Afrika vereist. Lees ook onze tips voor op reis. Zo kun je je optimaal beschermen tegen gezondheidsrisico’s van water, voedsel, zon en insecten.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Zuid-Afrika? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.