Inentingen Vietnam: welke vaccinaties heb je nodig?

Als je op reis gaat naar Vietnam is het verstandig je goed te laten informeren over de gezondheidsrisico’s. Wij raden voor Vietnam vaccinaties aan. Welke inentingen je nodig hebt, hangt af van de regio’s die je gaat bezoeken. Onze verpleegkundigen vertellen je graag welke inentingen Vietnam vereist.

Vietnam is een uitgestrekt land in Zuidoost-Azië waar je voor het grootste deel te maken hebt met een tropisch savanneklimaat met temperaturen tussen de 20 en 35 graden. Het land heeft ongelofelijk veel te bieden: van de drukte in Ho Chi Minhstad (Saigon) tot de smalle Cu Chi tunnels uit de Vietnamoorlog; van de langgerekte stranden aan de kust en de centrale hooglanden tot een tour in de jungle. Er is van alles te doen in Vietnam. Onze verpleegkundigen adviseren je graag hoe je om kunt gaan met de felle zon, (malaria of dengue) muggen en andere gezondheidsrisico’s. Je kunt hier meteen een afspraak maken.

Vaccinaties Vietnam: de belangrijkste risico’s

Wij hebben voor je op een rij gezet welke vaccinaties voor Vietnam worden aangeraden. Hieronder vind je een lijst met de meest voorkomende risico’s en ziektes in Vietnam en de bijbehorende inentingen. Zo kun je, voorzien van de juiste inentingen, Vietnam verkennen. Naast de  benodigde vaccinaties kun je in dit overzicht gemakkelijk zien welke voorzorgsmaatregelen je nog meer kunt treffen om jouw vakantie gezond door te brengen.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Buiktyfus - persoonsgebonden

Het vaccinatieadvies voor Buiktyfus is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Japanse Encefalitis

In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Vietnam: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Vietnam zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips ter voorbereiding van jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Nieuwsgierig welke maatregelen je kunt nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Vietnam inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Vietnam regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Vietnam? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken