print-ThinkstockPhotos-78722304

Inentingen Tanzania

welke vaccinaties heb je nodig?
Als je op reis gaat naar Tanzania is het belangrijk je goed voor te bereiden. Zo worden voor Tanzania inentingen aanbevolen, en soms zelfs verplicht. Dit beperkt de gezondheidsrisico’s voor jou en de kinderen die eventueel mee gaan op reis. Tanzania ligt in Oost-Afrika en heeft een tropisch klimaat met het hele jaar door temperaturen tussen de 20 tot 30 graden. Tanzania staat vooral bekend om zijn wilde dieren. Welke vaccinaties Tanzania van je vraagt, hangt af van de plekken die je gaat bezoeken. Onze vakkundige verpleegkundigen adviseren je graag over een gezond verblijf in Tanzania en vertellen je welke inentingen Tanzania van je verlangt.

Het verschilt of je op jungletocht gaat, op safari in wildpark Serengeti, of gaat duiken bij de eilanden van Zanzibar en Pemba. Of wil je liever de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, gaan beklimmen? Wat je ook gaat doen, je dient jezelf in het hele land goed te beschermen tegen de zon en tegen malaria muggen en dengue muggen. Maak direct een afspraak met een verpleegkundige van KLM Health Services. Dan ga je goed voorbereid en met een gerust hart op reis!

Vaccinaties Tanzania: de meest voorkomende risico’s

Je kunt in Tanzania een (tropische) ziekte oplopen waartegen je niet weerbaar bent. Vaccinaties kunnen je hiertegen beschermen. Daarom hebben onze gezondheidsexperts een lijst opgesteld met de meest voorkomende ziektes en gezondheidsrisico’s. Zo lees je snel en gemakkelijk welke voorzorgsmaatregelen je kunt treffen en welke vaccinaties Tanzania van je vraagt.

Verplichte vaccinaties

In dit land komt gele koorts voor. Er is een risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als je VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Gezondheidsrisico's en aanbevolen vaccinaties

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. In Nederland krijgen de meeste kinderen nu een vaccinatie tegen BMR. Daarom adviseren wij voor sommige reizigers een vaccinatie. Dat advies is afhankelijk van de leeftijd, vaccinaties in het verleden en doorgemaakte ziekten.

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Het vaccinatieadvies voor meningokokken is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Tanzania? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.