david-ress-5zqhGcQTMQU-unsplash

Inentingen Paraguay

welke vaccinaties heb je nodig?
Heb je een ticket geboekt voor Paraguay? Bereid je voor met ons reisadvies over de gezondheidsrisico’s. Het is bijvoorbeeld belangrijk er bij stil te staan dat er voor Paraguay inentingen worden aanbevolen. Welke vaccinaties je verder nodig hebt, is afhankelijk van jouw reis en de duur van jouw verblijf in Paraguay.

Paraguay ligt in het hart van Zuid-Amerika en grenst aan Brazilië, Argentinië en Bolivia. Het land staat bekend om zijn extreme klimaat. In de zomer (december tot en met februari) kan het met temperaturen tot 40 graden erg heet worden. Je kunt in Paraguay te maken krijgen met ziektes waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties en voorzorgsmaatregelen kunnen je tegen deze ziektes beschermen. 

Verplichte vaccinaties

In dit land komt gele koorts voor. Er is een risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als je VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Aanbevolen vaccinaties

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Paraguay? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.