Inentingen Paraguay: welke vaccinaties heb je nodig?

Heb je een ticket geboekt voor Paraguay? Bereid je voor met ons reisadvies over de gezondheidsrisico’s, het klimaat en de bezienswaardigheden in Paraguay. Het is bijvoorbeeld belangrijk er bij stil te staan dat er voor Paraguay inentingen worden aanbevolen, hoewel deze meestal niet verplicht zijn. Alleen als je uit een gele koorts land komt zijn vaccinaties voor Paraguay verplicht. Welke vaccinaties je verder nodig hebt, is afhankelijk van de duur van jouw verblijf in Paraguay.

Paraguay ligt in het hart van Zuid-Amerika en grenst aan Brazilië, Argentinië en Bolivia. Het land staat bekend om zijn extreme klimaat. In de zomer (december tot en met februari) kan het met temperaturen tot 40 graden erg heet worden. De winter is aangenaam met een temperaturen rond de 25 graden, maar de beste reistijd naar Paraguay is het voor- en najaar. Maar wees voorbereid: ook dan kan het weer plotseling omslaan. Avonturiers kunnen in het ongerepte noorden genieten van de natuur en op zoek gaan naar jaguars. In het zuiden is de Jezuïetenmissie Jesús de Tavarangue een van de blikvangers. Hoofdstad Asuncion is een bruisende stad die moderne architectuur combineert met historische gebouwen. Wat je ook gaat doen tijdens jouw reis door Paraguay, houd rekening met (tropische) ziektes en muggen. Er komt in Paraguay malaria voor. De gezondheidsexperts van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties Paraguay vereist en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Paraguay: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Paraguay te maken krijgen met ziektes waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke vaccinaties Paraguay vraagt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - aanbevolen en mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt gele koorts voor. Er is een risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als je VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Paraguay: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Paraguay zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Paraguay inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Paraguay regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Paraguay? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken