angel-lopez-blw_LbKrJ4M-unsplash

Inentingen Panama

welke vaccinaties heb je nodig?
Vertrek je naar Panama? Zorg dat je de juiste voorzorgsmaatregelen treft. Wij bevelen voor Panama inentingen aan. Welke specifieke inentingen Panama van je vereist, is afhankelijk van de gebieden die je gaat bezoeken en de duur van jouw verblijf in Panama. 

Panama ligt in Centraal-Amerika en heeft een tropisch, zeer vochtig klimaat met een gemiddelde temperatuur rond de 23 graden. Panama kent ontelbaar veel dier- en plantsoorten, inheemse indianenstammen, oude steden, een ultramoderne hoofdstad en het wereldberoemde Panamakanaal. Er komen in Panama diverse (tropische) ziektes voor waartegen je normaal niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties en voorzorgsmaatregelen kunnen je tegen deze ziektes beschermen.

Verplichte vaccinaties

In dit land komt gele koorts voor. Er is een risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als je VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Aanbevolen vaccinaties

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Panama? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.