Inentingen Noord-Korea: welke vaccinaties heb je nodig?

Ga je binnenkort naar Noord-Korea? Bereid je dan goed voor. Wij bevelen voor Noord-Korea inentingen aan. Als je uit een land komt waar gele koorts heerst, is een vaccinatie zelfs verplicht. Om welke inentingen Noord-Korea precies vraagt, hangt af van de duur van jouw verblijf in dit mysterieuze land. De Democratische Volks Republiek Korea (DPRK) ligt op het Koreaans Schiereiland, en ontstond in 1948, toen Korea uiteenviel in een noordelijk en zuidelijk deel. Het land grenst naast Zuid-Korea aan China en Rusland. Noord-Korea heeft een bergachtig landschap en heeft voor het grootste deel een landklimaat. In de winter kan het vrij koud worden, maar de zomer is vrij aangenaam qua temperatuur. De maanden juli en augustus zijn echter ook erg nat. De beste reistijd voor Noord-Korea is daarom van april tot en met juni en van september tot en met oktober. Door de politieke situatie en het gesloten karakter van het land is Noord-Korea geen geijkte toeristenbestemming. Toeristen mogen alleen in georganiseerde groepen het land in, en zijn niet vrij om te gaan en staan waar ze willen. Spontane afwijkingen van het programma zijn vrijwel onmogelijk. Toch is een bezoek aan dit land, dat tot voor kort bijna compleet geïsoleerd was van de rest van de wereld, een hele ervaring. In hoofdstad Pyongyang zijn vele politieke monumenten en standbeelden van de grote leiders te bewonderen. Ook de oude hoofdstad Kaesong is dankzij de vele historische bouwwerken uit de Goryeo-periode een bezienswaardigheid. Houd tijdens jouw bezoek rekening met infectieziektes en muggen. Er komt in een klein gedeelte van Noord-Korea malaria voor. De gezondheidsexperts van KLM Health Services vertellen je graag om welke vaccinaties Noord-Korea vraagt en wat je kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Noord-Korea: veel voorkomende risico’s

In Noord-Korea komen verschillende ziektes voor waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit gebied en lees om welke specifieke vaccinaties Noord-Korea vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Buiktyfus - persoonsgebonden

Het vaccinatieadvies voor Buiktyfus is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Japanse Encefalitis

In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gezond op reis naar Noord-Korea: bereid  je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Noord-Korea zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je jezelf voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247

Vaccinatie voor Noord-Korea inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Noord-Korea regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Noord-Korea? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken