thomas-evans-3dSv5LXts8A-unsplash

Inentingen Noord-Korea

welke vaccinaties heb je nodig?

Ga je binnenkort naar Noord-Korea? Bereid je dan goed voor. Wij bevelen voor Noord-Korea inentingen aan. Als je uit een land komt waar gele koorts heerst, is een vaccinatie zelfs verplicht. Om welke inentingen Noord-Korea precies vraagt, hangt af van de duur van jouw verblijf in dit mysterieuze land.

De Democratische Volks Republiek Korea (DPRK) ligt op het Koreaans Schiereiland, en ontstond in 1948, toen Korea uiteenviel in een noordelijk en zuidelijk deel. Het land grenst naast Zuid-Korea aan China en Rusland. Door de politieke situatie en het gesloten karakter van het land is Noord-Korea geen geijkte toeristenbestemming. Toeristen mogen alleen in georganiseerde groepen het land in, en zijn niet vrij om te gaan en staan waar ze willen. Spontane afwijkingen van het programma zijn vrijwel onmogelijk. Toch is een bezoek aan dit land, dat tot voor kort bijna compleet geïsoleerd was van de rest van de wereld, een hele ervaring. In hoofdstad Pyongyang zijn vele politieke monumenten en standbeelden van de grote leiders te bewonderen. Ook de oude hoofdstad Kaesong is dankzij de vele historische bouwwerken uit de Goryeo-periode een bezienswaardigheid.

 

Verplichte vaccinaties

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Aanbevolen vaccinaties en risico's

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. In Nederland krijgen de meeste kinderen nu een vaccinatie tegen BMR. Daarom adviseren wij voor sommige reizigers een vaccinatie. Dat advies is afhankelijk van de leeftijd, vaccinaties in het verleden en doorgemaakte ziekten.

Het vaccinatieadvies voor Buiktyfus is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Noord-Korea? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.