Inentingen Mozambique: welke vaccinaties heb je nodig?

Vlieg je binnenkort naar Mozambique? Na het lezen van dit reisadvies weet je hoe je jezelf dient voor te bereiden. Er worden voor Mozambique inentingen aanbevolen. Deze vaccinaties zijn niet verplicht, tenzij je naar Mozambique reist vanuit een gele koorts land. Welke specifieke inentingen Mozambique van je vraagt, hangt af van de duur van jouw verblijf en de plekken die je in dit mooie land gaat bezoeken.

Mozambique ligt in het zuidoosten van Afrika, en grenst onder meer aan Tanzania, Zambia, Zimbabwe, en Zuid-Afrika. De straat van Mozambique, een zeestraat in de Indische Oceaan, scheidt het land van Madagaskar. Mozambique heeft een tropisch tot subtropisch klimaat met een nat seizoen in de lokale winter en een droog seizoen in de winter. De beste reistijd voor Mozambique is dan ook in de zomer, van juni tot en met september. De droge, warme dagen en koelere nachten zijn ideaal voor tijdens een rondreis. Mozambique is een ideale bestemming voor een avontuurlijke vakantie. Zo kun je gaan duiken bij de schitterende Barazuto archipel, ontspannen aan prachtige witte stranden, of historische steden als Pemba en Inhambane ontdekken. Hoe je jouw reis naar Mozambique ook invult, houd altijd rekening met (tropische) ziektes, de sterke zon en muggen. Er komt in Mozambique malaria voor. De gezondheidsexperts van KLM Health Services kunnen je precies vertellen welke vaccinaties Mozambique vereist en welke maatregelen je kunt treffen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Mozambiques: veel voorkomende risico’s

In Mozambique komen ziektes voor waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je beschermen tegen deze ziektes. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s en meest voorkomende ziektes in dit land en lees welke specifieke vaccinaties Mozambique van je vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Meningokokken

Het vaccinatieadvies voor meningokokken is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Mozambique: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Mozambique zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Mozambique inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Mozambique regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Mozambique? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken