mozambique

Inentingen Mozambique

welke vaccinaties heb je nodig?
Vlieg je binnenkort naar Mozambique? Na het lezen van dit reisadvies weet je hoe je jezelf dient voor te bereiden. Er worden voor Mozambique inentingen aanbevolen. Deze vaccinaties zijn niet verplicht, tenzij je naar Mozambique reist vanuit een gele koorts land. Welke specifieke inentingen Mozambique van je vraagt, hangt af van de duur van jouw verblijf en de plekken die je in dit mooie land gaat bezoeken.

Mozambique ligt in het zuidoosten van Afrika en grenst onder meer aan Tanzania, Zambia, Zimbabwe, en Zuid-Afrika. De straat van Mozambique, een zeestraat in de Indische Oceaan, scheidt het land van Madagaskar. Mozambique heeft een tropisch tot subtropisch klimaat met een nat seizoen in de lokale winter en een droog seizoen in de winter. De beste reistijd voor Mozambique is dan ook in de zomer, van juni tot en met september. Hoe je jouw reis naar Mozambique ook invult, houd altijd rekening met (tropische) ziektes, de sterke zon en muggen. Er komt in Mozambique malaria voor. 

Vaccinaties Mozambiques: veel voorkomende risico’s

In Mozambique komen ziektes voor waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je beschermen tegen deze ziektes. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s en meest voorkomende ziektes in dit land en lees welke specifieke vaccinaties Mozambique van je vraagt.

Verplichte vaccinaties

In dit land komt gele koorts voor. Er is een risico voor reizigers. Vaccinatie wordt aanbevolen. Vaccinatie is mogelijk VERPLICHT als je VANUIT een gele koorts gebied komt. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Aanbevolen vaccinaties en risico's

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. In Nederland krijgen de meeste kinderen nu een vaccinatie tegen BMR. Daarom adviseren wij voor sommige reizigers een vaccinatie. Dat advies is afhankelijk van de leeftijd, vaccinaties in het verleden en doorgemaakte ziekten.

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je persoonlijk adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Het vaccinatieadvies voor meningokokken is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Mozambique? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.