Inentingen Malawi: welke vaccinaties heb je nodig?

Vertrek je binnenkort naar Malawi? Lees hier ons reisadvies, dan ben je straks goed voorbereid. Er kunnen voor Malawi inentingen nodig zijn, hoewel vaccinaties in de meeste gevallen niet verplicht zijn. Welke specifieke vaccinaties Malawi vereist, hangt af van jouw verblijfsduur en de plaatsen die je gaat bezoeken in dit prachtige land aan het Malawimeer.

Malawi ligt in het zuidoosten van Afrika en grenst aan Zambia, Mozambique en Tanzania. Het uitgestrekte Malawimeer, dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, vormt in het oosten de natuurlijke grens. Het kristalheldere water van het meer zit vol vis en is prachtig om in te snorkelen. Het landschap van Malawi wordt verder gekenmerkt door bergachtige gebieden en plateaus. In Malawi is ook de hoogste berg van Centraal Afrika te vinden, Mount Mulanje. In het lager gelegen zuidelijke gedeelte van het land vind je rond de rivier de Shire de mooiste wildparken. Wat je ook gaat doen tijdens jouw reis naar Malawi, houd altijd rekening met (tropische) ziektes, de sterke zon en muggen. Er komt in Malawi malaria voor. De gezondheidsexperts van KLM Health Services kunnen je vertellen om welke vaccinaties Malawi vraagt en welke maatregelen je kunt treffen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Malawi: veel voorkomende risico’s

Er komen in Malawi ziektes voor waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je beschermen tegen deze ziektes. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s en meest voorkomende ziektes in dit land en lees welke specifieke vaccinaties Malawi van je vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Meningokokken

Het vaccinatieadvies voor meningokokken is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Malawi: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Malawi zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Malawi inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Malawi regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Malawi? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken