Inentingen Indonesië: welke vaccinaties heb je nodig?

Ga je op reis naar Indonesië? Er worden voor Indonesië vaccinaties aanbevolen. Welke inentingen je nodig hebt, hangt af van de plekken die je gaat bezoeken. De verpleegkundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke inentingen Indonesië vereist en hoe je gezond op reis kan gaan naar de grootste eilandstaat ter wereld.

Indonesië is een uitgestrekt eilandenrijk in Zuidoost-Azië. De bekendste vakantiebestemmingen zijn Java, Sumatra, Lombok en Bali. Het land heeft een tropisch klimaat en bestaat voor een groot deel uit jungle. Dit betekent dat het er vrij warm en vochtig is: de gemiddelde jaartemperatuur ligt in Indonesië rond de 30 graden. Helaas brengt dit prettige klimaat ook tropische ziektes met zich mee. Ook komen in Indonesië diverse andere ziektes voor waartegen je niet weerbaar bent. Vaccinaties kunnen je hiertegen beschermen. Naast ziektes, dien je je in Indonesië te beschermen tegen de sterke zon en (malaria- of dengue) muggen. Maak hier direct een afspraak met een verpleegkundige voor reisadvies en jouw inentingen.

Vaccinaties Indonesië: de meest voorkomende risico’s

Vaccinaties kunnen je weerbaar maken tegen de diverse (tropische) ziektes die in Indonesië voorkomen. Bekijk hieronder de lijst met de meest voorkomende risico’s en ziektes en lees meteen welke inentingen je specifiek voor (bepaalde delen van) Indonesië nodig hebt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Buiktyfus - persoonsgebonden

Het vaccinatieadvies voor Buiktyfus is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Japanse Encefalitis

In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Indonesië: bereid je voor met onze tips

Maak je reis naar Indonesië zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vindt je handige tips om je voor te bereiden op je reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 contact opnemen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Sluit een abonnement af voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buiteland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken bereidt je je beter voor op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is:  +31 247 247 247

Vaccinatie voor Indonesië inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Indonesië regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Indonesië? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken