Inentingen Filipijnen: welke vaccinaties heb je nodig?

Vertrek je binnenkort naar de Filipijnen en ben je op zoek naar reisadvies? Op deze pagina informeren we je graag over deze prachtige eilandengroep en de belangrijkste gezondheidsrisico’s waar je mee te maken kunt krijgen. Zo worden er voor de Filipijnen inentingen aanbevolen, al zijn deze in de meeste gevallen niet verplicht. Welke vaccinaties de Filipijnen van je vragen, hangt af van de plekken die je gaat bezoeken en de tijd die je in deze uitgestrekte archipel gaat doorbrengen. Onze deskundige verpleegkundigen vertellen je graag welke inentingen de Filipijnen vereisen en adviseren je over de andere maatregelen die je kunt nemen om gezondheidsrisico’s tijdens jouw vakantie te beperken.

De Filipijnen is een eilandengroep, bestaande uit ruim 7000 eilanden, in de Stille Oceaan in Zuidoost-Azië. De Filipijnen hebben een tropisch klimaat, dat wordt gekarakteriseerd door een hoge gemiddelde temperatuur en een hoge luchtvochtigheid. De Filipijnen beschikken over prachtige witte stranden met azuurblauwe wateren, bergen, rijstterrassen, tropische jungles, watervallen en inheemse volksstammen. Bekende toeristische trekpleisters zijn de hoofdstad Manilla en het paradijselijke Palawan. Palawan is een provincie die bestaat uit één groot eiland en honderden kleine eilandjes. Op het hoofdeiland is het afgelegen El Nido de grote favoriet onder buitenlandse bezoekers. Naast mogelijke infectieziektes moet je op de Filipijnen rekening houden met de sterke zon en muggen. Er komt op de Filipijnen malaria en dengue voor. Maak hier meteen een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Filipijnen: de meest voorkomende risico’s

In de Filipijnen komen tropische ziektes voor waartegen je waarschijnlijk niet weerbaar bent. Vaccinaties kunnen je hiertegen beschermen. Daarom hebben onze gezondheidsexperts de meest voorkomende ziektes en gezondheidsrisico’s op de Filipijnen in kaart gebracht. Op deze lijst zie je direct welke specifieke vaccinaties de Filipijnen van je vragen en welke voorzorgsmaatregelen je nog meer kunt treffen.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Buiktyfus - persoonsgebonden

Het vaccinatieadvies voor Buiktyfus is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Japanse Encefalitis

In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar de Filipijnen: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar de Filipijnen zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips ter voorbereiding van jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunt je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Filipijnen inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Filipijnen regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Filipijnen? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online