Inentingen Djibouti: welke vaccinaties heb je nodig?

Reis je binnenkort naar Djibouti? Bereid je goed voor en houd rekening met mogelijke gevaren. Voor delen van Djibouti geldt een negatief reisadvies en daarnaast worden voor Djibouti inentingen aangeraden. In sommige gevallen zijn vaccinaties voor Djibouti verplicht. Welke specifieke inentingen je voor Djibouti nodig hebt, hangt af van de duur van jouw verblijf in dit land in de Hoorn van Afrika

Djibouti ligt aan de Rode Zee en de Golf van Aden. Het land grenst aan Eritrea, Ethiopië en Somalië. Jemen, gelegen op het Arabisch Schiereiland, ligt op maar twintig kilometer van de kust van Djibouti. Het land heeft een warm woestijnklimaat, wat betekent dat het vooral in de zomer zeer droog en heet is. De iets koelere, maar nog steeds hete wintermaanden december tot en met maart worden dan ook beschouwd als de beste reistijd voor Djibouti. Het land ligt in een politiek instabiele regio; in buurlanden als Ethiopië, Eritrea en Somalië laaien geregeld gewapende conflicten op, maar Djibouti geldt voor het grootste deel als rustig en veilig. Er is nauwelijks toerisme in Djibouti, wat betekent dat er voor avontuurlijke reizigers nog veel te ontdekken valt. De Golf van Aden en de Rode Zee kennen een grote verscheidenheid aan vissen en ander onderwaterleven, en gelden als een paradijs voor duikers. Verder kun je de eindeloze woestijn of het nationale park in trekken of een bezoek brengen aan de levendige havenstad en hoofdstad Djibouti. Hoe je jouw vakantie in Djibouti ook vorm gaat geven, houd rekening met ziektes en muggen. Er komt in Djibouti malaria voor. De gezondheidsdeskundigen van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties Djibouti vereist en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Djibouti: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Djibouti ziektes oplopen waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet om welke specifieke inentingen Djibouti vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Meningokokken

Het vaccinatieadvies voor meningokokken is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Djibouti: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Djibouti zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247

Vaccinatie voor Djibouti inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Djibouti regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Djibouti? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken