Inentingen Bangladesh: welke vaccinaties heb je nodig?

Indien je binnenkort naar Bangladesh vertrekt, is het belangrijk je goed voor te bereiden. Op deze pagina vind je reisadvies en lees je meer over de gezondheidsrisico’s. Wellicht heb je voor Bangladesh inentingen nodig. Vaccinaties zijn in de meeste gevallen niet verplicht, maar kunnen je wel beschermen tegen vervelende ziektes. Welke specifieke vaccinaties Bangladesh vereist, wordt bepaald door de duur van je verblijf en de plekken die je gaat bezoeken in het land van de Bengalen.

Bangladesh ligt in Zuidoost-Azië. Het land wordt aan drie kanten omringd door India, en grenst in het zuidoosten aan Myanmar. Een groot gedeelte van Bangladesh is gelegen in de delta van de rivieren Ganges en de Brahmaputra. Het land kent een tropisch moessonklimaat met milde, droge winters en warme, natte zomers. Van mei tot oktober wordt het klimaat beheerst door hitte en regen. Daarna volgt vaak een seizoen van cyclonen, vloedgolven en overstromingen. De beste reistijd voor Bangladesh is dan ook van december tot en met april. Er is in Bangladesh genoeg te zien en te beleven. Zo heeft het land prachtige natuurparken waar je met enig geluk Bengaalse tijgers kunt spotten, zijn er prachtige kloosters en tempels, en is ook het oude gedeelte van hoofdstad Dhaka een absolute bezienswaardigheid. Hoe je jouw vakantie in Bangladesh ook invult, houd altijd rekening met (tropische) ziektes en muggen. Er komt in Bangladesh malaria voor. De gezondheidsspecialisten van KLM Health Services vertellen je graag welke vaccinaties Bangladesh vereist en wat je verder kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens je verblijf zo veel mogelijk te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundigen.

Vaccinaties Bangladesh: veel voorkomende risico’s

In Bangladesh komen verschillende (tropische) ziektes voor waartegen je normaal gesproken niet bestand bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de meest voorkomende gezondheidsrisico’s en ziektes in dit land en lees welke specifieke vaccinaties Bangladesh van je vraagt.

BMR

In dit land bestaat een verhoogd risico op mazelen. Een BMR (Bof Mazelen Rodehond) vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 is geboren en niet tegen mazelen is ingeënt of de ziekte heeft doorgemaakt. Vaccinatie wordt ook aanbevolen aan kinderen ouder dan 6 maanden die nog geen BMR vaccinatie hebben gekregen.

Buiktyfus - aanbevolen

Vaccinatie voor Buiktyfus wordt aanbevolen bij een reisduur van 2 weken of langer voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Chikungunya

In dit land komt Chikungunya voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Dengue

In dit land komt dengue koorts of knokkelkoorts voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gele koorts - mogelijk verplicht vanuit risicogebied

In dit land komt geen gele koorts voor. Echter, als je VANUIT een gele koorts gebied komt kan een vaccinatie VERPLICHT zijn. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Japanse Encefalitis

In dit land komt (mogelijk) Japanse encefalitis voor. Het vaccinatieadvies is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Tuberculose

Het vaccinatieadvies voor Tuberculose is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Zikavirus

In dit land komt het zikavirus voor. Bescherm je overdag goed tegen muggenbeten.

Gezond op reis naar Bangladesh: bereid je voor met onze tips

Maak je reis naar Bangladesh zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Bangladesh inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Bangladesh regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Bangladesh? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online