Alles over vaccineren en inenten

Ga je op reis? Dan loop je het risico om in contact te komen met ziekten waar je geen of onvoldoende weerstand tegen hebt. Veel infectieziekten zijn te voorkomen door te vaccineren of andere preventieve maatregelen.

Verplicht/aangeraden

Voor sommige bestemmingen zijn vaccinaties verplicht, voor andere bestemmingen slechts geadviseerd. Zo loop je op veel (sub)tropische bestemmingen het risico om een infectieziekte op te lopen. Ook voor bestemmingen dichter bij huis, zoals Egypte en Turkije, wordt vaccineren aanbevolen of zijn vaccinaties zelfs verplicht. Lees meer op de pagina “Informatie per regio/land”.

Soms geen vaccinatie of inenting mogelijk

Niet voor alle infectieziekten zijn vaccinaties mogelijk. Bijvoorbeeld bij malaria, dengue of maagdarminfecties. Gelukkig zijn er tal van preventieve maatregelen die het reizen gemakkelijk maken en waarmee je de kans op ziek worden tijdens of na je reis kunt verkleinen.

Reisadvies Buitenlandse Zaken

Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. De medewerkers van het Contactcenter van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn 24/7 bereikbaar op nummer +31 247 247 247.