Vliegmedische keuring

Is vliegen jouw beroep of hobby? Om zelfstandig een luchtvaartuig te mogen besturen moet je als piloot een vliegmedische keuring ondergaan. Dit kan bij KLM Health Services. Wist je dat wij jaarlijks meer dan 5000 vliegmedische keuringen uitvoeren?

Klasse medische keuring

Wij verzorgen alle categorieën vliegmedische keuringen:

  • Klasse 1 (vliegen met commerciële doeleinden, zoals in de burgerluchtvaart)
  • Klasse 2 (recreatief vliegen)
  • LAPL (zweefvliegen, ballonvaren en ultra-light)
  • Klasse 3 (bestemd voor luchtverkeersleiders)

Medische eisen

Het doel van een vliegmedische keuring is om vast te stellen of jouw gezondheidstoestand een risico oplevert voor de veiligheid in het luchtverkeer.
Het is een veiligheidskeuring waarbij op Europees niveau medische eisen wettelijk zijn vastgelegd. De vliegmedische keuringen van KLM Health Services zijn altijd in overeenstemming met de medische eisen geldend voor de European Aviation Safety Agency (EASA).

Wanneer een vliegmedische keuring?

  • Klasse 1 vliegers moeten jaarlijks worden gekeurd.
  • Voor klasse 2 en 3 vliegers hangt het af van je leeftijd hoe vaak je moet worden gekeurd.

Wat houdt een vliegmedische keuring in?

Tijdens het onderzoek maken we een gedetailleerde analyse van je medische geschiedenis. De exacte inhoud van een vliegerkeuring hangt af van de klasse van het medisch certificaat, het type rating en je leeftijd.

Meer informatie

Wil je meer weten over vliegmedische keuringen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen. Heb je vragen over de keuring? Of weet je niet goed welke keuring voor jou is? Wij staan je graag te woord. Bel ons tijdens kantooruren op (020) 649 34 00. Je kunt je gegevens ook achterlaten op dit formulier, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Waar vindt de keuring plaats?

Wij zijn te vinden op Schiphol-Oost.