Inentingen Turkije: welke vaccinaties heb je nodig?

Reis je binnenkort naar Turkije? In dit reisadvies lees je meer over de gezondheidsrisico’s, het klimaat en de bezienswaardigheden in Turkije. Zo is het belangrijk te weten dat voor Turkije inentingen aangeraden worden, hoewel deze niet verplicht zijn. Welke specifieke vaccinaties voor Turkije nodig zijn, is afhankelijk van de duur van jouw verblijf in dit mooie land.

Turkije is gelegen op twee continenten: het overgrote deel ligt in Azië en een klein deel in Europa. De populaire wereldstad Istanboel ligt zelfs precies op deze grens. Turkije grenst onder meer aan Bulgarije, Georgië, Azerbeidzjan en Iran. Het uitgestrekte land kent verschillende klimaten. Zo heerst er langs de kusten een middellandse zeeklimaat, in het binnenland een steppeklimaat en in het oosten een gematigd landklimaat. Turkije is een zeer populaire vakantiebestemming. Het land heeft een prachtige kustlijn, spectaculaire landschappen en steden die vol staan met historische kastelen en moskeeën. De bevolking staat bekend als zeer vriendelijk en gastvrij, en de Turkse keuken is wereldberoemd. Kortom, alle ingrediënten voor een mooie reis zijn aanwezig. Bezoek de Turkse Rivièra met badplaatsen als Antalya, Alanya en Marmaris, verken het ruige Cappadocië of snuif cultuur in steden als Izmir en Ankara; wat je ook gaat doen tijdens jouw verblijf in Turkije, houd rekening met ziektes en muggen. Er komt in delen van Turkije malaria voor. De gezondheidsexperts van KLM Health Services vertellen je graag welke om vaccinaties Turkije vraagt en wat je nog meer kunt doen om de gezondheidsrisico’s tijdens jouw verblijf tot het minimum te beperken. Maak hier direct een afspraak met één van onze verpleegkundige.

Vaccinaties Turkije: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Turkije te maken krijgen met ziektes waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet welke specifieke vaccinaties Turkije vereist.

DTP

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Hepatitis A

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Hepatitis B

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Malaria

In sommige gebieden komt malaria voor. Bescherm je ’s avonds en ’s nachts goed tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Het middel dat wordt geadviseerd is persoonsgebonden. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Rabiës

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

Schistosomiasis

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Gezond op reis naar Turkije: bereid je voor met onze tips

Maak jouw reis naar Turkije zo aangenaam mogelijk en kom niet voor verrassingen te staan. Onderstaand vind je handige tips om je voor te bereiden op jouw reis.

Met het ‘Dokter mee op reis’-service abonnement van KLM Health Services kun je 24/7 bellen, mailen, sms’en of Whatsappen met een deskundige van KLM Health Services. Niet alleen bij noodgevallen, maar ook bij twijfel. Kies voor ‘Dokter mee op reis’.

Onschuldige zaken als voedsel, water en zon kunnen in het buitenland een risico vormen voor je gezondheid. Welke maatregelen kun je nemen om deze gezondheidsrisico’s te verminderen? Lees het in onze Tips voor op reis.

Met een reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je je voorbereiden op veiligheidsrisico’s tijdens een buitenlands verblijf. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden je niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico’s. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een centraal telefoonnummer voor reizigers dat 24/7 bereikbaar is. Het telefoonnummer is: +31 247 247 247.

Vaccinatie voor Turkije inplannen? Maak nu een afspraak!

Je inentingen voor Turkije regel je gemakkelijk door meteen online een vaccinatie afspraak te maken. Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Turkije? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren.  Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Vaccinatie nodig voor de bovenstaande risico's?

Afspraak maken

Reisartikelen

Bestel direct online