print-Turkey_Istanbul_Boat-with-Galata-Tower-in-back

Inentingen Turkije

welke vaccinaties heb je nodig?
Reis je binnenkort naar Turkije? In dit reisadvies lees je meer over de gezondheidsrisico’s, het klimaat en de bezienswaardigheden in Turkije. Zo is het belangrijk te weten dat voor Turkije inentingen aangeraden worden. Welke specifieke vaccinaties voor Turkije nodig zijn, is afhankelijk van de duur van jouw verblijf in dit mooie land.

Turkije is gelegen op twee continenten: het overgrote deel ligt in Azië en een klein deel in Europa. De populaire wereldstad Istanboel ligt zelfs precies op deze grens. Turkije grenst onder meer aan Bulgarije, Georgië, Azerbeidzjan en Iran. Het uitgestrekte land kent verschillende klimaten. Zo heerst er langs de kusten een middellandse zeeklimaat, in het binnenland een steppeklimaat en in het oosten een gematigd landklimaat. Turkije is een zeer populaire vakantiebestemming. Het land heeft een prachtige kustlijn, spectaculaire landschappen en steden die vol staan met historische kastelen en moskeeën. Wat je ook gaat doen tijdens jouw verblijf in Turkije, houd rekening met ziektes, zon en muggen. 

Vaccinaties Turkije: veel voorkomende risico’s

Je kunt in Turkije te maken krijgen met ziektes waartegen je normaal gesproken niet weerbaar bent. De juiste vaccinaties kunnen je tegen deze ziektes beschermen. Bekijk hieronder de belangrijkste gezondheidsrisico’s in dit land, zodat je meteen weet welke specifieke vaccinaties Turkije vereist.

Aanbevolen vaccinaties

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Een Hepatitis A vaccinatie wordt aanbevolen voor alle reizigers naar dit land. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

Het vaccinatieadvies voor Hepatitis B is persoonsgebonden. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinatie nodig hebt.

In dit land kan rabiës (hondsdolheid) bij zoogdieren voorkomen. Vermijd contact met zoogdieren. Bespreek met een reizigersverpleegkundige van KLM Health Services of je deze vaccinaties nodig hebt.

In dit land komt Schistosomiasis (Bilharzia) voor. Laat je adviseren door een deskundig reizigersverpleegkundige van KLM Health Services.

Maak nu een afspraak!

Vaccinatie(s) nodig voor de bovenstaande risico’s? Maak dan nu direct een afspraak!

Maak een afspraak

Niet gevonden wat je zocht?

Heb je andere vragen over een vaccinatie voor Turkije? Lees de veelgestelde vragen die wij ontvangen over reizen en vaccineren. Staat je vraag hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.